Naar evenwichtig bijzonder kostenverhaal door gemeenten

Auteur A.W. Schep
Naar evenwichtig bijzonder kostenverhaal door gemeenten

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789059726321
  • ISBN 10 9059726324
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Of het nu gaat om het bouwrijp maken van grond, de beveiliging van een bedrijventerrein, de organisatie van activiteiten ter promotie van een winkelgebied of de aanleg van fysieke voorzieningen, zoals de bank op de cover van dit boek: voor al deze voorzieningen geldt dat deze door gemeenten kunnen worden bekostigd. Kenmerkend voor deze voorzieningen en activiteiten is dat een groep burgers of ondernemers hiervan in het bijzonder profiteert. De gemeente kan er dan voor kiezen hen mee te laten betalen, bijvoorbeeld door het opleggen van een belastingaanslag. In dit proefschrift worden vier gemeentelijke bekostigingsmethoden afzonderlijk onderzocht en met elkaar vergeleken: de baatbelasting, de grondexploitatiebijdrage, de ondernemersfondsen en de BIZ-bijdrage. In hoeverre voldoen deze methoden ... aan aspecten van rechtvaardigheid en rechtszekerheid enerzijds en kunnen zij anderzijds doelmatig zijn? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is op basis van de vergelijking van de vier bekostigingsmethoden een blauwdruk geformuleerd. De blauwdruk kan als richtlijn dienen voor gemeenten bij de inrichting van hun bekostigingsmethoden en voor groepen belanghebbenden (ondernemers) en belastingplichtigen die een aanslag of verplichte financiële bijdrage krijgen opgelegd. Ook voor het opzetten van een ondernemersfonds of een Bedrijven Investerings-Zone biedt dit proefschrift handvatten. Ten slotte zijn de resultaten van dit boek bruikbaar voor de wetgever bij de evaluatie van de in dit boek besproken wettelijke instrumenten en bij het ontwerp van een nieuw instrument voor bijzonder kostenverhaal. Arjen Schep (1974) is wetenschappelijk onderzoeker bij het Erasmus Studiecentrum voor Belastingen van Lokale overheden (ESBL) aan de Erasmus School of Law (ESL) van de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Van zijn hand verschenen tientallen rapporten, wetenschappelijke en vakpublicaties op het terrein van de lokale belastingheffing en de waardering van onroerende zaken (Wet WOZ). Hij is tevens werkzaam als rechter-plaatsvervanger bij de rechtbanken van Rotterdam en Breda.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.