Fiscale brochures De Landbouwvrijstelling

Auteur S.F.J.J. Schenk en P.L.F. Seegers
Fiscale brochures De Landbouwvrijstelling

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789060028544
  • ISBN 10 9060028546
  • Druk 6
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Een van de meest in het oog springende kenmerken van de agrarische sector is haar relatie tot de productiefactor grond. Tal van andere marktpartijen leggen - vaak in toenemende mate - een beslag op deze productiefactor, als gevolg waarvan prijzen stijgen en in veel gevallen de boer uiteindelijk moet wijken. Maar ook bij financiering, uitbreiding, over- dracht en verplaatsing van de onderneming draait het in veel gevallen steeds weer om de productiefactor grond, met alle daaraan verbonden fiscale gevolgen. De landbouwvrijstelling is hierbij een van de fiscal pijlers waar de agrarische sector in Nederland in belangrijke mate op steunt.De faciliteit mag dan wel een pijler vormen waarvan het belang voor de sector wel vast staat, onomstreden is zij allerminst. Vanaf het moment dat de vrijstelling ... met de hjakken over de sloot in de Wet op de inkomstenbelasting 1964 belandde heeft zij onder vuur gelegen. De voortdurende kritiek heeft er toe geleid dat de vrijstelling onder het regime van de Wet IB 1964 en verder bij de invoering van de Wet inkomstenbelasting 2001 ingrijpend is gewijzigd. Als enige onderdeel van de Belastingherziening 2001 was bij de wijziging van de landbouwvrijstelling sprake van wetswijziging met ingang datum persbericht. En ook daarna is de materie in beweging gebleven. In deze brochure wordt ingegaan op een constante, maar wat betreft bereik krimpende, factor in de inkomstenbelasting. Sinds de vorige druk (1993) verschenen wetswijzigingen, rechtspraak en beleid, zijn in deze nieuwe druk verwerkt, Ook wordt aan-dacht besteed aan de fiscale gevolgen van de vervreemding van landbouwgronden door niet-onder-nemers.Mr. S.F.J.J. (Sylvester) Schenk FB studeerde Nederlands recht aan de Katholieke Universiteit Nijmegen (thans: Radbound Universiteit) en fiscaal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant (thans: Universiteit van Tilburg). Hij is sinds 1987 werkzaam in de fiscale adviespraktijk, momenteel als directeur fiscal en juridische zaken van GIBO Accountants en Adviseurs te Arnhem, de rechtsopvolger van het 'landbouwboekhoudbureau' van de ABTB. Daarnaast is hij voorzitter van de Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs (NFB) te Den Haag, een beroepsorganisatie van ongeveer 3000 belastingadviseurs.Mr. P.L.F. (Pieter) Seegers studeerde fiscal recht aan de Katholieke Universiteit Brabant (than universiteit van Tilburg). Van 1992 tot 1998 was hij werkzaam in de fiscale adviespraktijk. Van 1998 tot heden is hij als inspecteur werkzaam bij de Belastingdienst. Hij is voorzitter van het Platform landbouwnormen, het organ dat praktische afspraken maakt tussen de fiscus en het landbouwbedrijfsleven. Naast zijn dagelijkse werkzaamheden geeft de heer Seegers regelmatig cursussen en lezingen. Ook heeft hij diverse publicities - zoals de FED-brochure Omzetbelasting in land-, tuin - en bosbouw - op zijn naam staan.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.