Gestructureerde analyse

Auteur Edward Yourdon
Gestructureerde analyse

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

 • ISBN 9789062335596
 • ISBN 10 9062335594
 • Druk 1

  Samenvatting

  Aan het eind van de jaren zeventig kwamen de eerste publikaties over de gestructureerde systeemontwikkeling los. In die tijd waren er voor systeembouwers nog geen hulpmiddelen voor prototyping, de personal computer bestond nog niet, en software voor werkstations was ook niet voorhanden. De enorme toename van het prestaticvermogen van de hardware en de snelle ontwikkeling van software, zoals vierde-generatie talen maakt het mogelijk de klassieke benadering van de systeemontwikkeling te actualiseren. Dit boek bespreekt in aanvulling op het klassieke dataflow diagram, het entity-relationship diagram en het state transition diagram; voorts wordt in het boek getoond hoe deze drie modellen samen met de modellen gevormd door de data dictionary en de processpecificaties geïntegreerd worden. Verscheidene ...andere recente ontwikkelingen als event partitioning worden in dit boek nader bekeken. Het boek is opgebouwd uit vier delen. De eerste twee delen vormen een inleiding tot de systeemontwikkeling. Hierin wordt het modelleren van systemen besproken en een inleiding tot de modelleringstechnieken gegeven. Deel drie behandelt het systeemontwikkelingsproces. Aan de orde komen het essential model, het environmental model, het behavioral model en het gebruikers-implementatiemodel. In deel vier worden kort de activiteiten die op de systeemontwikkelingsfase volgen, bekeken. Het boek bevat zeven uitvoerige appendices met onder andere twee vergaand uitgewerkte cases waarin alle onderwerpen uit de systeemontwikkeling aan de orde komen.

  Veel gestelde vragen

  Hoe werkt Resale.nl?

  Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe kom ik in contact met de verkoper?

  Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

  Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

  Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

  Hoe kan ik een boek kopen?

  Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

  Hoe weet ik wat ik koop?

  Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.