David en Salomo

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789062710270
  • ISBN 10 9062710271
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Met David & Salomo werpen Finkelstein en Silberman bekende auteurs van De bijbel als mythe nieuw licht op de vroege geschiedenis van Israël en de evolutie van de Bijbel. Op basis van spectaculaire nieuwe archeologische vondsten komen zij tot verrassende inzichten over de bijbelse figuren David (herder, soldaat en door God beschermde koning) en zijn zoon Salomo (vooraanstaand bouwheer, wijze rechter en heerser over een uitgestrekt rijk) die in de loop der tijd zijn uitgegroeid tot modellen van verlicht leiderschap. Het is zeer goed mogelijk dat David en Salomo echt hebben bestaan, maar de vondsten tonen dat de realiteit waarin zij leefden heel anders was dan de overdreven pracht en praal waarover de Bijbel spreekt. Zo bewijzen de auteurs bijvoorbeeld overtuigend dat het hoogst onwaarschijnlijk ...is dat David ooit meer gebied veroverde dan op twee dagen afstand van het midden van Judea, en dat het Jeruzalem van Salomo groot noch indrukwekkend was. Finkelstein en Silberman willen laten zien hoe de bijbelse legenden over David en Salomo zich hebben ontwikkeld en welke belangrijke rol zij hebben gespeeld in de vorming van de westerse religieuze en politieke traditie. Neil Asher Silberman is historicus en schrijver. Hij werkte voor de Guggenheim Foundation, studeerde af aan de Wesleyan University, volgde een opleiding archeologie van het Midden-Oosten aan de Hebreeuwse universiteit van Jeruzalem en ook volgde hij een opleiding klassieke Arabische literatuur aan de Yale University.Israel Finkelstein is een wereldwijd gerespecteerd archeoloog en schrijver van een groot aantal boeken. Hij is als hoogleraar verbonden aan de universiteit in Tel Aviv. Momenteel geeft hij mede leiding aan een belangrijke opgraving in Megiddo in het Noorden van Israël.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.