In het voetspoor van Louis Couperus

Auteur S. Wachlin en K. Peterson
In het voetspoor van Louis Couperus

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789068326970
  • ISBN 10 906832697X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

We schrijven het jaar 1899. De resident van Pasoeroean, André Salmon, neemt afscheid op het station van Malang voor zijn vertrek naar Nederland. Hij krijgt bij die gelegenheid van vrienden en collega\'s een bijzonder cadeau, een dierbare herinnering aan een \'rijk Indisch leven\', aangeboden: een verzameling foto\'s van de residentie die hij zo veel jaren als binnenlands bestuurder had gediend. De foto\'s werden hem nagestuurd en na zijn dood meer dan honderd jaar door de erven in een prachtige handgesneden doos bewaard. In het voetspoor van Louis Couperus. Pasoeroean door de lens van Salzwedel bevat meer dan 130 foto\'s uit die bijzondere collectie, gemaakt door de firma Salzwedel uit Soerabaja en van commentaar voorzien door Karin Peterson. Niet ... alleen de steden Pasoeroean, Bangil en Malang zijn in beeld gebracht, ook portretteerde Salzwedel de mensen die de residentie Pasoeroean bevolkten: inlanders, rijke Chinezen, opiumgebruikers, militairen, arbeiders op de suiker- en koffieondernemingen en Nederlandse bestuursambtenaren. Een heel bijzonder facet van deze fotocollectie houdt verband met de komst van Louis Couperus naar Pasoeroean. In het residentiehuis, waar Couperus logeerde bij zijn zwager, de nieuwe resident Valette, schreef hij rond 1900 zijn beroemde roman De stille kracht. Ongetwijfeld heeft Couperus zich tijdens het scheppen geïnspireerd gevoeld door Pasoeroean, een plaats waar hij enige maanden verbleef. De manier waarop Couperus Laboewangi, \'het doodstille plaatsje van Indisch-binnenlandsche sluimering\' beschreef, sluit in vele opzichten naadloos aan bij de foto\'s in dit boek. In een afzonderlijk hoofdstuk gaat Steven Wachlin in op de geschiedenis van de firma Salzwedel. Karin Peterson is neerlandica, freelance-onderzoeker en publicist. Zij was enige jaren voorzitter van het Louis Couperus Genootschap. Steven Wachlin is fotografie-historicus en schreef onder meer Woodbury & Page Photographers Java.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.