Ars Aequi Handboeken Seksuele intimidatie - de juridische gids

Auteur Rikki Holtmaat en Ingrid Leijten
Ars Aequi Handboeken Seksuele intimidatie - de juridische gids

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789069169927
  • ISBN 10 9069169924
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dat seksuele intimidatie onacceptabel gedrag is waarvan met name vrouwen veel schade ondervinden, wordt langzamerhand algemeen erkend. Maar waar juridisch gezien de grenzen precies moeten worden getrokken is nog allerminst duidelijk. Zo oordeelde de Hoge Raad in juli 2009 dat voor de beoordeling of er sprake is van seksuele intimidatie niet de gevoelens van het slachtoffer, maar wel de bedoelingen van de pleger een rol mogen spelen. Is dat echter wel in overeenstemming met de geldende wettelijke definitie? En wie is de aangewezen partij om het bewijs te leveren dat er daadwerkelijk zoiets is voorgevallen? Mag een werkgever de leidinggevende, die een medewerkster buiten werktijd lastigvalt, ontslaan? Of is hij ten opzichte van het slachtoffer aansprakelijk, als hij de pleger juist niet ontslaat? ... Mag een schoolbestuur leerlingen verwijderen die gefotoshopte naaktfoto¿s van een docente op internet hebben gezet? Kan een zorginstelling weigeren een patiënt die verpleegkundigen lastigvalt, verder te behandelen? Wat kan iemand die valselijk wordt beschuldigd van seksuele intimidatie daartegen ondernemen? Rikki Holtmaat heeft in dit handboek de materie op systematische wijze beschreven, waarbij de juridische vraagpunten worden verduidelijkt met talloze voorbeelden uit de jurisprudentie. De auteur maakt daarbij onderscheid tussen verbodsnormen, die zich richten tot de plegers van seksuele intimidatie, en instructienormen, die zich richten tot werkgevers en tot bestuurders van onderwijs- en zorginstellingen en die hen verplichten om seksuele intimidatie te voorkomen en te bestrijden en om slachtoffers effectief te beschermen. Voor beide typen rechtsnormen is een heldere definitie van seksuele intimidatie cruciaal. Deze krijgt daarom veel aandacht in dit boek. Rikki Holtmaat is hoogleraar non-discriminatierecht in Leiden en heeft veel ervaring als voorzitter van klachtencommissies binnen de onderwijssector.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.