Regulae - wijsgerige en theologische werken Slavernij en vrijheid

Auteur Nicolai Berdyaev
Regulae - wijsgerige en theologische werken Slavernij en vrijheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789070062668
  • ISBN 10 9070062666
  • Druk 2
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Slavernij en Vrijheid - Nicolai Berdyaev Nicolai Alexandrovich Berdyaev (1874-1948) was een Russische politieke filosoof en één van de meest belangrijke religieuze denkers van de 20e eeuw. In Slavernij en Vrijheid (1939) onderzoekt hij de oorspronkelijke aard van de menselijke geest, en wat daarvan in de geschiedenis geworden is. Hij laat zien hoe de geest tot een onpersoonlijk en rationeel bewustzijn verengd is. Een anoniem en abstract denken heeft de ware spiritualiteit vertroebeld en verstoord. De ratio objectiveert de werkelijkheid tot een opeenhoping van dingen. Ook het menselijk bereik wordt aldus verdinglijkt. Gevangen in de nivellerende maaksels van de eigen rationaliteit, verliest de mens zijn persoonlijkheid, en vereenzaamt hij ten opzichte van de ander. De traditionele ethiek h ...eeft deze vervreemding van een logische legitimatie voorzien. De steeds verdergaande objectivering heeft de mens tot een slaaf van zijn eigen projecties gemaakt. Vooral het moderne leven wordt getekend door een spiritueel materialisme waarin de vrijheid en het scheppingsvermogen die nodig zijn om de naaste te zien en lief te hebben, geen kans meer maken. De gehele beschaving is doortrokken van deze moderne slavernij. In een fel en meeslepend betoog behandelt Berdyaev de belangrijkste verleidingen die de ware, geestelijke aristocratie in de weg staan: de natuur; de samenleving; de cultuur; de individualiteit; Eros; de natiestaat (het etatisme); het geweld en de geschiedenis. Het christendom brengt de verlossing. Het voert ons weg uit de slavernij, terug tot de vrijheid van het authentieke geestelijke leven. Dr. Timo Slootweg, schreef de inleiding bij deze vertaling. Hij doceert Filosofie van Recht en Ethiek te Leiden. Hij publiceerde over het christelijk existentialisme en het personalisme waarvan Nicolai Berdyaev één van de meest vooraanstaande exponenten is.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.