Regulae - wijsgerige en theologische werken Gerechtigheid

Auteur Emil Brunner
Regulae - wijsgerige en theologische werken Gerechtigheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789070062675
  • ISBN 10 9070062674
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Voor de rechtvaardigheid geldt dat iedereen lijkt te weten wat hieronder verstaan wordt, zolang wij maar niet verder vragen. Net als de tijd lijkt ook de rechtvaardigheid relatief, waardoor die ons steeds ontglipt. Volgens de Zwitserse theoloog Emil Brunner (1889-1966) kunnen wij het bij pragmatisme en relativisme niet laten. Want de rechter, de wetgever en de politicus moeten wel degelijk weten wat een rechtvaardige wet is. En een werkgever moet weten wat een rechtvaardig loon is. En een volk, dat kiezen moet, moet ook kunnen weten wat een rechtvaardige staatsvorm is. Over rechtvaardigheid zijn alle mogelijke filosofieën ontwikkeld. Maar wat het christendom hierover te zeggen heeft is niet altijd duidelijk geweest. En voor een religie die reeds voor dít leven een richtsnoer wil bieden, mag d ...it verbazing wekken. Als de gerechtigheid ons inderdaad 'gebiedt', dan moeten christenen (en anderen) ook kunnen weten wat hen als sociale en staatkundige rechtvaardigheid geboden is.De centrale vragen in Brunners Gerechtigheid zijn buitengewoon belangwekkend. Welke relevantie heeft het Evangelie voor vragen met betrekking tot de sociale rechtvaardigheid? Welke verantwoordelijkheid hebben wij als het gaat om de rechtvaardigheid in de politieke orde? Welke betekenis heeft christelijke rechtvaardigheid binnen het bereik van het huwelijk, het familieleven, en in de economische sfeer van de burgerlijke samenleving? Wat betekent het perspectief van de goddelijke openbaring, voor de rechtvaardigheid in de internationale orde? De scheppingsleer van de Bijbel biedt oriëntatie bij deze vragen. Met de schepping zijn goddelijke ordeningen meegegeven die het gemeenschappelijk leven structureren. Deze ordeningen zijn richtinggevend voor een handelen dat rechtvaardig wil zijn. Ze brengen rechten en plichten mee die door een ieder die met rechtvaardigheid van doen heeft gerespecteerd dienen te worden. Het doel dat Brunner beoogt, is tweeledig. Gerechtigheid wil de kennis betreffende deze ordeningen doen herleven. Anderzijds wil het boek geen theoretische beschouwing alleen, maar juist concrete en praktische verwerkelijking geven. Dr. Timo Slootweg, die de inleiding bij deze vertaling schreef, doceert Filosofie van Recht en Ethiek te Leiden. Zijn inleiding plaatst Brunners Gerechtigheid in het complexe en omvattende kader van zijn wetenschappelijke arbeid en verheldert het verband met zijn christelijk personalisme.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.