Thuis in Holland

Redacteur Anne Petterson , Minte Kamphuis en Sanne Muurling
Thuis in Holland

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789070403645
  • ISBN 10 9070403641
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In tijden van crisis komen huiselijke neigingen extra aan de oppervlakte. Ook nu: we bakken massaal cupcakes, kweken onze eigen groente, worden overstelpt met nostalgische reclames van \'ouderwetse\' Hollandse merken als Douwe Egberts en Unox en genieten thuis op de bank van de zorgeloze gezelligheid van tv-programma\'s als Ik hou van Holland. Tijd voor een themanummer over \'huiselijkheid\' door de eeuwen heen: over het huisgezin, maar ook over kraakpanden en kantoren. Inhoud: Redactioneel: Thuis in Holland DIRK DAMSMA/ELS KLOEK, \'T\'Huys Best\'. Huiselijkheid in Holland sedert de Gouden Eeuw HEIDI DE MARE, Vindplaats van het huiselijk leven. Het kamergezicht in de Hollandse Gouden Eeuw SANNE MUURLING, Huiselijkheid tussen ideaal en materiële ... werkelijkheid. Een materiële microgeschiedenis van veertien Amsterdamse huishoudens LOTTE JENSEN, Typisch Nederlands? Literaire huiselijkheid in de 19de eeuw ELLEN KROL, \'De aarde rust van \'t lijden uit\'\' Over huiselijke poëzie MARTINE VAN LEEUWEN, \'De vrouw wascht zijn vuile goed\'\' Huiselijke normen op Scheveningen tussen 1900 en 1940 HAN VAN BREE, In dit huis heerst liefde. De schijn van Hollandse huiselijkheid bij de Oranjes in de jaren vijftig PIETER STOKVIS, Huiselijk leven sinds het interbellum en de culturele revolutie rond 1970 BART VAN DER STEEN, Het binnenleven van de kraakbeweging. Een blik in de Amsterdamse kraakpanden begin jaren tachtig MARK MOBACH, Huiselijke faciliteiten in organisaties MARTINE VAN ROOIJEN, Huiselijkheid in het katholieke weeshuis. Het dagelijks leven van de weesmeisjes Anny, Jopy en Jenny ALBRECHT VAN DIEM, My cell is my castle. Variaties op kloosterlijke huiselijkheid, 5de-7de eeuw Holland BLOC: TESSA VER LOREN VAN THEMAAT, Beeldessay: Holland te koop MAYKE GROFFEN, Topstuk: Goed Wonen in Rotterdam Eindnoten en literatuur Over de auteurs MINTE KAMPHUIS, Uitsmijter: Koude zalm uit blik

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.