Grensoverschrijdend insolventierecht

Auteur J. Israel
Grensoverschrijdend insolventierecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789077320228
  • ISBN 10 9077320229
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek, uitgegeven in de serie (Re)organisatie, Fusie en Overname beschrijft het grensoverschrijdend insolventierecht zoals dat in Nederland geldt. De tijd dat grensoverschrijdend insolventierecht vooral als een academische aangelegenheid kon worden gezien, is voorbij. Steeds minder vaak beperken de gevolgen van een surseance van betaling of faillissement zich keurig tot de Nederlandse grens. Het is geen uitzondering meer dat zowel de activa als de passiva van de onderneming in moeilijkheden zich op moment van faillissement in meerdere landen bevinden. Sinds 2002 beheerst de Europese Insolventieverordening de gevolgen van insolventieprocedures tussen de lidstaten onderling, althans indien het centrum van voornaamste belangen van de schuldenaar in een lidstaat ligt. In overige gevallen moet ... teruggevallen worden op de regels van het Nederlandse grensoverschrijdend insolventierecht zelf. Deze laten echter veel aan duidelijkheid te wensen over, zelfs als het gaat om de basisvraag of buitenlandse procedures enig gevolg ten aanzien van Nederlandse vermogen toekomt. Te verwachten valt overigens dat het Nederlandse recht zowel door rechtspraak als door toekomstige wetgeving in toenemende mate aansluiting zal zoeken bij de Europese Insolventieverordening. Zowel het huidige, commune Nederlandse grensoverschrijdend insolventierecht als de Europese Insolventieverordening komen in dit boek uitgebreid aan bod. Aan de hand van voorbeelden en jurisprudentie wordt dit complexe rechtsgebied toegankelijk gemaakt voor de (praktijk)jurist. De nadruk ligt daarbij sterk op beschrijving van het positieve recht. Over de auteurMr. J. Israel is universitair hoofddocent aan de faculteit Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.