De vitaliteit van het schadeloosstellingsrecht in onteigeningszaken

Auteur Jacobus Antonius Maria Alexander Sluysmans
De vitaliteit van het schadeloosstellingsrecht in onteigeningszaken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789078066521
  • ISBN 10 9078066520
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In deze monografie staat het schadeloosstellingsrecht in onteigeningszaken centraal. Na een historische schets van het onteigeningsrecht wordt onderzocht hoe het komt dat de schadeloosstellingsregels in onteigeningszaken door de jaren heen zo vitaal zijn gebleven. Het blijkt dat die vitaliteit voortvloeit uit een gebrek aan regelgeving, waardoor de rechter - met name de Hoge Raad - zelf de schaderegels heeft moeten en kunnen ontwerpen. Door die eigen regels te verfijnen op de momenten dat maatschappelijke veranderingen daarom vragen is een zeer veerkrachtig recht ontstaan. Deze ontwikkeling van de rechtspraak - het ontwerpen en verfijnen van schaderegels - wordt in kaart gebracht. Aandacht gaat ook uit naar de rechtsvinding in onteigeningszaken en de verhouding van het Nederlandse onteigeningsrecht ... ten opzichte van direct werkende bepalingen uit het EVRM en de Grondwet van EU. Naast de rechtsregels wordt in deze monografie ook uitgebreid aandacht besteed aan het onteigeningsrecht in de praktijk. Wat zijn de knelpunten in de procedure in feitelijke aanleg? Wat zijn de rollen van de betrokken actoren: advocaten, deskundigen rechters? Hoe zit het met de redelijke termijn? Hoe wordt het beginsel van hoor en wederhoor toegepast? Bestaat er behoefte aan gespecialiseerde rechtspraak? Of aan hoger beroep tegen een schadeloosstellingsvonnis? Aan het slot van de monografie wordt een groot aantal aanbevelingen gedaan tot verbetering van het onteigeningsrecht en de onteigeningsprocedure.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.