Management van verbondenheid

Auteur Geert Stroobant Illustrator Tania Vispoel
Management van verbondenheid

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789079410002
  • ISBN 10 9079410004
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Zorgen doe je meestal niet alleen. Je doet het samen met anderen, omdat het praktisch niet mogelijk is er op je eentje voor in te staan, soms ook omdat de draaglast te groot is voor één persoon. Hoe complexer en meer uiteenlopend de vraag van de doelgroep is, hoe afhankelijker je van elkaar wordt en hoe beter je met elkaar moet kunnen samenwerken. Je moet met andere woorden een ¿team¿ vormen. Ook in hun organisatie voelden de auteurs de noodzaak om het ontwikkelen van teams op een methodische en systematische manier aan te pakken. Het resultaat van dit zoekproces heeft zich gekristalliseerd in het uittekenen van een teamontwikkelingsmodel (TOM). Hierin worden de diverse modellen uit de managementliteratuur vertaald naar een in de praktijk uitgetest en dus bruikbaar model. Het hier uitgewerkte tea ...montwikkelingsmodel laat toe de competenties van het team, van de leidinggevenden en van de medewerkers te meten en ook na te gaan wat de interactie is tussen deze drie geledingen. Dit gebeurt door het ontwikkelen van competentieprofielen, maar vooral door het benoemen van types van medewerkers. Zo spreken we van ¿vriendenkringen¿, ¿gekookte kikkerteams¿, ¿kadaverteams¿, enzovoort. Aan de medewerkers en de leidinggevenden van teams wordt een taal aangereikt zodat ze elkaar doelgericht kunnen beïnvloeden in functie van een synergetisch geheel. Het boek is het sediment van vele uren dialoog met hulpverleners in de bijzondere jeugdzorg, leerkrachten in het onderwijs en zorgende teams in de psychiatrie en de gehandicaptenzorg, zowel bij jongeren als bij volwassenen. Het biedt naast een theoretische onderbouw ook een blik op het zoekproces, dit aan de hand van ervaringsverhalen van medewerkers die op een of andere manier in de frontlinie hebben gestaan bij de verschillende veranderingsprocessen in teams. Hierdoor wordt duidelijk het proces van zoeken en vinden, maar dikwijls ook van niet vinden en opnieuw proberen, geïllustreerd.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.