SBR in bedrijf - theorieboek

Auteur A.J. van Aken
SBR in bedrijf - theorieboek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789079564965
  • ISBN 10 9079564966
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Standard Business Reporting (SBR) is een gestandaardiseerde aanpak om administratieve taken snel en doeltreffend uit te voeren. Ondernemers kunnen SBR rapportages, zoals jaarrekeningen en kredietrapportages, digitaal aanleveren bij overheidsinstanties en banken. SBR is een initiatief van de overheid gericht op administratieve lastenverlichting voor ondernemers. SBR werkt met een wereldwijde standaard, XBRL(eXtensible Business Reporting Language), en een taxonomie waarmee gegevens overal op dezelfde manier worden vastgelegd en gedefinieerd. De Belastingdienst, het Centraal Bureau voor de Statistiek, de Kamers van Koophandel, de banken, de accountants, de administratiekantoren en de softwareleveranciers; allemaal kunnen ze dezelfde standaard gebruiken voor het online uitwisselen van financiële ...informatie en het hergebruik daarvan. 'SBR in bedrijf' is een uitgave die tot doel heeft om iedereen die met SBR te maken heeft tijdens zijn studie dan wel in de praktijk hierover uitvoerig te informeren. Als studieboek is het relevant voor vakken als externe verslaggeving, management accounting/bedrijfseconomie, administratieve organisatie/interne controle, boekhouden, controleleer, fiscaal recht en financiering. Het kan naast de bestaande literatuur per vakgebied worden gebruikt. SBR in bedrijf is met name geschreven voor mensen die werkzaam zijn in de accountancy, de financiële administratie en de fiscaliteit, of daarvoor studeren. Het studieboek wordt ondersteund met een virtueel accountantskantoor: Arvum accountants (www.arvum-accountants.nl). In het bijbehorende opgavenboek (ISBN 978-94-91725-14-2) leert u alles over dit kantoor in relatie tot SBR/XBRL en kan binnen de virtuele omgeving van dit kantoor hands-on worden geoefend. Deze uitgave is tot stand gekomen in samenwerking met het expertisecentrum 'Instant Reporting' (www.instantreporting.nl) van de Hogeschool van Amsterdam. Over de auteur A.J. (Antoon) van Aken is als docent bedrijfseconomie verbonden aan de opleiding Accountancy van de Hogeschool van Amsterdam (HES). Hij doceert daar onder andere boekhouden, management accounting en management control. Daarnaast heeft hij een aantal modules ontwikkeld over de werking van een ERP-pakket en maakt hij sinds 2009 deel uit van de projectgroep Standard Business Reporting.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.