Effectieve-or Management en Medezeggenschap 2008

Auteur G. Kessels
Effectieve-or Management en Medezeggenschap 2008

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789080406827
  • ISBN 10 9080406821
  • Druk 6
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het boek neemt in deel 1 de wet- en regelgeving voor de ondernemingsraad (OR) als vertrekpunt, maar wordt al snel praktisch waar het gaat om de rol van de OR, zijn bevoegdheden en het functioneren van de overlegvergadering. Het advies- en instemmingsrecht, maar ook het benoemingsrecht wordt uitvoerig behandeld. Een apart hoofdstuk wordt gewijd aan de structuur van de medezeggenschap. Om deze te kunnen bepalen, is kennis nodig van de organisatie; daarom wordt duidelijk gemaakt hoe de OR deze kennis kan verwerven. Deel 2 gaat over het functioneren van de OR in de onderneming. Dit deel is zowel praktisch als gefundeerd en geeft uitleg aan basisbegrippen als kernkwaliteiten, strategiebepaling en informatie en organisatie. Dit deel wordt afgesloten met een praktische evaluatie aan de hand van het ... door de BPO Adviesgroep ontwikkelde model 'De Effectieve OR', waarbij de effectiviteit van de OR in vier afzonderlijke kwadranten kan worden bepaald. Deel 3 ten slotte gaat in op de rol van de overheid, grensoverschrijdende medezeggenschap (Euro OR) en overige wetgeving. Het boek wordt gecompleteerd met de actuele wettekst van de Wet op de ondernemingsraden (WOR), de tekst van de Europese richtlijn en een uitgebreid register. 'Management en medezeggenschap' heeft een heldere opmaak en een prettig leesbaar lettertype. Het boek is bijzonder overzichtelijk door het gebruik van kaders, checklists en schematische tekeningen en biedt een schat aan informatie. Een aanrader voor iedereen die met medezeggenschap te maken heeft. Dit boek, onder redactie van Ing. C.P. Berkel (BPO Adviesgroep) en Mr. J.A. van Gijzen (Holland van Gijzen advocaten en notarissen), vormt een onmisbaar naslagwerk voor OR-leden, maar ook voor ondernemers, management en HRM. Inhoudsopgave:Voorwoord Deel 1 Wet- en regelgeving1 Oprichting, werkwijze en faciliteiten2 De overlegvergadering3 Adviesrecht over bedrijfseconomisch en organisatorisch beleid4 Benoemingsrecht van directie en bestuurders5 Het instemmingsrecht over het sociale beleid6 Structuur medezeggenschap, informatie en coördinatie7 Afspraken, convenanten en uitbreiding van bevoegdheden van de OR volgens artikel 32 Deel 2 Functioneren van de OR in de onderneming8 De rol van de OR in de onderneming in het besluitvormingsproces Deel 3 Capita Selecta: Bijzondere regelingen voor de OR's9 De Wet op de ondernemingsraden en de overheid10 De euro-OR11 De OR en overige wetgeving Bijlagen1 Wet op de ondernemingsraden (wettekst)2 Tekst van de Europese RichtlijnRegisterOver de auteurs

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.