Groenten en andere verhalen

Auteur Guy Laurent
Groenten en andere verhalen

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789081809122
  • ISBN 10 9081809121
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Botanicus Guy Laurent draagt 'Groenten & Andere verhalen' op aan alle mensen die wensen te profiteren van een gezonde moestuinoogst. Waarom zouden de fijnste recepten niet mogen gekruid worden met nog wat meer kennis omtrent dit bijzonder erfgoed? Kennis die in vroegere tijden door overlevering automatisch werd overgedragen op de volgende generatie, maar die nu helemaal dreigt verloren te gaan.Guy Laurent studeerde af als technisch ingenieur en specialiseerde zich na zijn studies nog verder in scheikunde en plantkunde. Dit waren tevens de vakken waarin hij vol overgave les gaf aan de landschapsarchitecten in de PHILTA in Anderlecht en de Tuinbouwschool te Vilvoorde. Hij gold er als een strenge hoogleraar die ook van zijn studenten de nodige bezieling voor het gekozen vak verwachtte. ... Zijn schat aan kennis en zijn overgave dwongen tegelijk veel respect af. Ze hingen aan zijn lippen. Guy was immers een geboren verteller, zeker over de dingen die hem zelf passioneerden zoals plantkunde en fotografie. Twee uiteenlopende onderwerpen weliswaar, maar Guy was in beiden zeer goed thuis, reeds vanaf zijn jonge jaren.Beide thema's zouden zich ook als een rode draad door zijn leven blijven trekken, en door het behalen van een getuigschrift in fotografie mocht hij naast zijn werk in de tuinbouwschool ook les geven in fotografie in de SITO van Mechelen. Fotografie en plantkunde - voor Guy bronnen van inspiratie en voldoening, en de combinatie van beiden maakten van hem bovendien een gegeerd man om bijdragen aan vaktijdschriften en consumentenmagazines zoals diverse tuinbladen, te leveren.Er waren immers weinig mensen, die én veel van planten kenden, én ze op een deftige, mooie manier in beeld konden brengen. Ja, zelfs zijn snelle bordschetsen en pentekeningen waren natuurgetrouw. Hij was een rationeel man met veel begrip voor orde en structuur, maar hij was ook gevoelig voor schoonheid. Wetenschap en kunst gingen bij hem hand in hand, want ze vertrokken vanuit de creatieve impuls. De reizigers die deelnamen aan zijn begeleide tuinreizen kunnen dat zeker beamen.Dit boek wilde hij absoluut nog op de wereld brengen. Zelfs in het ziekenhuis van Bonheiden bleef hij naarstig doorwerken tot het manuscript helemaal klaar was. Zijn geest was nog scherp en hij had zich op hoge leeftijd nog enkele doelen gesteld. Helaas, hij zag dit boek zelf niet meer van de drukpersen rollen want hij overleed op 15 augustus 2011. Halfoogst, dat was ook de verjaardag van zijn echtgenote Hilda. Een symbolische sterfdag zo lijkt het wel, want in zekere zin draagt hij dit boek op aan alle mensen die wensen te profiteren van een gezonde groenteoogst. En waarom zouden de fijnste recepten niet mogen gekruid worden met nog wat meer kennis omtrent dit bijzonder erfgoed. Kennis die in vroegere tijden door overlevering automatisch werd overgedragen op de volgende generatie, maar die nu helemaal dreigt verloren te gaan.Guy Laurent stak er nog net op tijd een stokje voor...

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.