De nieuwe traditie = The New Tradition

Auteur Hans Ibelings en Vincent van Rossem Redacteur Eelke Warrink Vertaler Peter Mason
De nieuwe traditie = The New Tradition

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789085066927
  • ISBN 10 9085066921
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hans Ibelings, Vincent van Rossem De nieuwe traditie / The New Tradition---'De nieuwe traditie' beschrijft de geschiedenis van de traditie in architectuur en stedenbouw in Nederland. Modernisme als ideaalDeze ontwikkeling in de architectuur en stedenbouw in Nederland is vrijwel altijd bewust en onbewust ontkend. Het Modernisme is lang het ideaalbeeld voor de ontwikkeling van de Nederlandse woonomgeving geweest: staalconstructies, beton, socialistische woningbouw en avant-garde architectuur. Maar tegenwoordig vinden we woonwijken als Bijlmer, Bos en Lommer, Alexanderpolder saai en eendimensionaal. Het wordt daarom hoog tijd voor een nieuwe visie op de architectuur van de negentiende en de twintigste eeuw. Hedendaagse 'traditionele' architectenDe auteurs Hans Ibelings ... en Vincent van Rossem bespreken in dit boek niet alleen het werk van prominente architecten en bureaus zoals Soeters & Van Eldonk, Scala, Molenaar & Van Winden, Krier & Kohl en Mulleners & Mulleners, maak ook architecten die minder in de spotlights staan zoals Diederik Six, Friso Woudstra, Peter Verschuren en Pim Hienkens. Dit boek is mede mogelijk gemaakt door financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds. AuteursinformatieVincent van Rossem werkt bij Bureau Monumentenzorg in Amsterdam en is een groot kenner van het werk van architect C. van Eesteren. Hij publiceerde, naast Van Eesteren, ook over het werk van Rob Krier in Den Haag, H.P. Berlages stedenbouwkundige plan voor Amsterdam en over naoorlogse stadswijken. Hans Ibelings is oprichter en hoofdredacteur van A10, tijdschrift voor nieuwe Europese architectuur. Daarnaast is hij schrijver van verschillende monografieën van architecten. In 2004 schreef hij een boek over hedendaagse traditionele architectuur in Nederland. Foto: Hans Ibelings (links) en Vincent van Rossem, fotograaf: Roel Backaert

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.