Scheepshistorie het schaalmodel als reconstructie

Redacteur Bob Hendriks , Henk van der Biezen en Ab Hoving Vertaler Frits Kummer
Scheepshistorie het schaalmodel als reconstructie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789086161065
  • ISBN 10 9086161065
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

- Bonaire. De Nederlandse Stoomboot Maatschappij te Fijenoord (Rotterdam) bouwde in 1876/77, voor rekening van het departement van Marine, het schroefstoomschip 4e klasse Zr.Ms. Bonaire ten behoeve van de Koninklijke Nederlandsche Zeemagt (Koninklijke Marine). Anno 2011 is dezelfde Bonaire het oudste nog bestaande zeeschip, dat op een Nederlandse werf is gebouwd. De uitzonderlijk lange levensduur van het schip berust op een speling van het lot, die evenwel mogelijk is gemaakt door de degelijkheid van het ontwerp. - Graanzuiger Beeldbepalend voor het stadsgezicht van Rotterdam zijn de 'Hef', een oude spoorbrug, en de graanelevator. Talloze afbeeldingen zijn er van deze objecten in de loop van de tijd verschenen. Schilderijen, foto's, gravures, etsen, aquarellen, in vrijwel ... iedere vorm van beeldende kunst komen de 'Hef' en de graanelevator voor. De 'Hef' staat er nog, de graanelevatoren daarentegen zijn echter volledig uit het havenbeeld verdwenen. Gelukkig is er de nog enig bestaande graanelevator in Europa in het Havenmuseum in Rotterdam. - Palingaak Een palingaak is voor velen een onbekend scheepstype, maar het is een schip met een heel aparte geschiedenis. Het initiatief tot de bouw van een replica van dit stoere scheepstype werd genomen door de Stichting "De Palingaak", die tot doel had het bevorderen en de instandhouding van het erfgoed van de internationale palinghandel op Londen vanuit Zuidwest Friesland en in het bijzonder vanuit de dorpen Heeg, Gaastmeer en Workum, zoals die vanaf het begin van de 17de tot en met het eerste kwart van de 20ste eeuw heeft plaatsgevonden. - Haringbuis De buis was een populair vissersschip voor de haringvangst dat langs de hele Noordzeekust werd gebouwd en uitgereed. In de 16de eeuw is er al sprake van honderden buizen die tegelijkertijd hebben gevaren vanuit plaatsen in West-Friesland, zoals Hoorn, Medemblik en Enkhuizen, vanuit Noord-Holland zoals Uitgeest, de Rijp en Krommenie, vanuit het Zuid-Hollandse Vlaardingen, Rotterdam en Maassluis, vanuit het Zeeuwse Zierikzee en Vlissingen en zelfs vanuit het Vlaamse Brugge. In dit nummer van Scheepshistorie een model-reconstructie van dit populaire scheepstype.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.