De Klassieken in de populaire cultuur (Lampas 46(2013)4)

Redacteur Hugo Koning en Suzanne Luger
De Klassieken in de populaire cultuur (Lampas 46(2013)4)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087043858
  • ISBN 10 9087043856
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit themanummer van Lampas verkent de raakvlakken tussen de oudheid en populaire media als films, tv-series, popsongs, strips en tatoeages. De auteurs onderzoeken hoe de antieke bronnen worden gebruikt en aangepast aan de eisen van het nieuwe medium en het grote publiek. Overkoepelend thema bij de boeiende voorbeelden van de voortdurende belangstelling voor de wereld van de Grieken en Romeinen is de vraag of de wetenschap zich moet bezighouden met deze vorm van receptie. Is de populaire cultuur te min voor classici? Zijn zij verplicht zich daarmee bezig te houden? Of kunnen classici van populaire interpretaties van de oudheid misschien zelfs nog wat leren over hun eigen vakgebied? Inhoud: SUZANNE LUGER/HUGO KONING, Van de redactie CASPER DE JONGE, Mededeling FRITS NAEREBOUT, De populariteit ... van Ben-Hur ontleed. 'Hij, waarvoor het volk brulde: "Hulde Ben, hulde". en nogmaals brulde: "Hulde" en ook dikwerf "Driewerf hulde" brulde' MAARTEN SCHUNSELAAR, De historische betekenis van Oliver Stone's Alexander ROLF STROOTMAN/FLORIS VAN DEN EIJNDE, Odysseus variaties. Francis Ford Coppola's Apocalypse Now en de klassieke mythologie MICHEL BUIJS, Aeneas nu. De oudheid in de popmuziek REMCO REGTUIT, Goede Tijden Slechte Tijden. Van Euripides en Menander naar moderne soapseries DAVID RIJSER, Tacitus' petite histoire als postmodern epos: The Sopranos RENÉ VAN ROYEN/SUNNYVA VAN DER VEGT, Leuk en waar. Hoe de Asterix-strip de wetenschap van dienst kan zijn HUGO KONING, Klassieken en comics: Incredible Hercules BRAM VAN DE VELDEN, Latijnse tatoeages: moderne monumenten CASPER DE JONGE, Vijfenveertig jaar Lampas: verslag van het lustrumsymposium Auteursinformatie 46.4

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.