Boom Juridische studieboeken De procedure bij de bestuursrechter in kortst bestek

Auteur H.B. Winter en A.T. Marseille
Boom Juridische studieboeken De procedure bij de bestuursrechter in kortst bestek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089740434
  • ISBN 10 9089740430
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De overheid is in Nederland onontkoombaar aanwezig. Of je nu jong bent (kinderbijslag) of oud (AOW), rijk (belasting) of arm (bijstand), of je iets wilt (een bouwplan realiseren) of juist niet (het bouwplan van de buren tegenhouden), steeds krijg je met de overheid te maken. De macht van de overheid is enorm, maar begrensd. Bovendien kan ieder overheidshandelen bij de rechter ter discussie worden gesteld. De rechter die over de overheid gaat, is meestal de bestuursrechter.<br/><br/>Dit boek gaat over de procedure bij de bestuursrechter. De volgende vragen komen aan bod:<br/> Onder welke voorwaarden is de bestuursrechter bereid een oordeel te vellen over de rechtmatigheid van overheidsbesluiten?<br/> Hoe toetst de bestuursrechter de rechtmatigheid van die besluiten?<br/> ... Wat is de functie van het vooronderzoek en van de zitting?<br/> Welke verschillende uitspraken kan de bestuursrechter geven?<br/> Wat zijn de consequenties van de vernietiging van een besluit van het bestuur door de rechter?<br/><br/>Daarnaast wordt aandacht besteed aan de bezwaarprocedure, het hoger beroep en de voorlopige voorzieningsprocedure.<br/><br/>De hoofdzaken van de procedure bij de bestuursrechter worden beknopt en toegankelijk weergegeven, zodat de lezer, als die het boek na lezing dichtslaat, precies weet waar het in essentie in de procedure bij de bestuursrechter om gaat. <br/>

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.