Echtscheidingsrecht

Auteur Q.J. Marck , Kees Kraan en Anneke Heida
Echtscheidingsrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089742186
  • ISBN 10 9089742182
  • Druk 10
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Echtscheidingsrecht is bedoeld voor juristen, advocaten, notarissen en andere personen werkzaam op het terrein van de echtscheiding, die weinig of geen ervaring hebben met echtscheidingszaken. Een aantal onderwerpen komt aan de orde, zoals de gerechtelijke procedure, alimentatie voor partner en kinderen, omgangsrecht, de fiscale consequenties van de echtscheiding en het IPR. Voor de procedure zijn diverse procesreglementen van belang, waarvan de nieuwste versies als bijlage zijn opgenomen. Het personen- en familierecht, waartoe het echtscheidingsrecht behoort, blijft in beweging. De Wet bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding (wetsvoorstel 30 145) is op 1 maart 2009 in werking getreden en heeft op het terrein van het echtscheidingsrecht de nodige wijzigingen gebracht die ... in deze tiende druk zijn verwerkt. Een ouderschapsplan is bij een eenzijdig en een gemeenschappelijk echtscheidingsverzoek met minderjarige kinderen verplicht geworden. De flitsscheiding is per 1 maart 2009 afgeschaft. Op 1 maart 2005 is Brussel IIbis, de vervanger van Brussel II, in werking getreden. Deze verordening heeft onder andere gevolgen op het terrein van de rechtsmacht voor de echtscheiding en komt in hoofdstuk 1 en 6 van dit boek aan de orde. Ook relevante jurisprudentie is in dit boek verwerkt. Uitgangspunt in dit boek is een doorsnee echtscheiding. Kenmerkend voor deze zaak is: het betreft een echtpaar gehuwd in gemeenschap van goederen; de man heeft inkomsten uit arbeid; de vrouw zorgt grotendeels voor de kinderen en het huishouden en kan derhalve in het geheel niet of slechts gedeeltelijk in haar eigen levensonderhoud voorzien; men wenst echtscheiding en geen scheiding van tafel en bed. Ondanks bovenstaand uitgangspunt wordt ook aandacht besteed aan andere situaties, zoals het gehuwd zijn na het maken van huwelijkse voorwaarden. Ook verrekenbedingen komen hierbij aan de orde.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.