Vereniging voor Milieurecht Naar aansprakelijkheid voor (de gevolgen van) klimaatverandering

Auteur H.K. Gilissen , E.H.P. Brans , E. Kronemeijer en K. Mertens Redacteur N. Teesing
Vereniging voor Milieurecht Naar aansprakelijkheid voor (de gevolgen van) klimaatverandering

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089746375
  • ISBN 10 9089746374
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op 30 november 2011 organiseerde de Vereniging voor Milieurecht een studiemiddag naar aanleiding van het preadvies van de werkgroep aansprakelijkheid voor de gevolgen van klimaatverandering. De werkgroep bracht haar preadvies tot stand onder het voorzitterschap van mw. mr. dr. L.F. Wiggers-Rust (Gerechtshof Arnhem). In deze bundel vindt u de bijdragen van de tien auteurs en een beredeneerd verslag van de discussie. In de eerste bijdrage onderzoekt mr. C.A. Okkerse (lid van de werkgroep) of het volkenrecht aanknopingspunten biedt om één of meerdere staten aansprakelijk te stellen voor (potentiële) schadelijke effecten van zeespiegelstijging als gevolg van klimaatverandering.Mw. mr. drs. E. Kronemeijer (DAS rechtsbijstand) bespreekt de vraag wat de functies en doelen van het aansprakelijkheidsrecht ku ...nnen zijn in verband met klimaatverandering.Mw. mr. K. Mertens (Universiteit Hasselt) bestudeert de vraag of de overheid een fout dan wel een onrechtmatige gedraging kan begaan door wetgeving te maken die hetzij bijdraagt aan klimaatverandering hetzij die klimaatverandering niet voldoende mitigeert.Mw. prof. mr. M.G.W.M. Peeters (Universiteit Maastricht) onderzoekt of de uitstoot van emissies, in het bijzonder door kolencentrales, ook indien deze zich ten volle houden aan de publiekrechtelijke regulering, onrechtmatig kan zijn en dus tot aansprakelijkheid kan leiden.Mr. dr. E.H.P. Brans en mw. mr. K. Winterink (Pels Rijcken & Droogleever Fortuijn) bespreken de vraag wat van de overheid verwacht mag worden en of het wel, niet of onvoldoende nemen van maatregelen om de negatieve gevolgen van klimaatverandering te beperken een aansprakelijkheidsrisico met zich brengt voor de overheid.Mr. H.K. Gilissen en prof. mr. B. J. Schueler (Universiteit Utrecht) onderzoeken hoe het aansprakelijkheidsrecht de besluitvorming van de watersysteembeheerder inzake adaptatie aan klimaatverandering beïnvloedt.Mw. mr. M. A. Robesin (Stichting Natuur en Milieu) behandelt de vraag naar de causaliteitseisen die aan aansprakelijkheid voor schade door klimaatverandering worden gesteld. Naast de bijdragen van werkgroepleden bevat deze bundel een beredeneerd verslag van het debat dat op 30 november 2011 over de (concept-)bijdragen heeft plaatsgevonden, mede aan de hand van referenties van prof. mr. P.A. Nollkaemper (Universiteit van Amsterdam), prof. mr. T. Barkhuysen (Stibbe en Universiteit Leiden), mr. dr. M.K.G. Tjepkema (Universiteit Leiden) en prof. mr. I. Giesen (Universiteit Utrecht).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.