Vereniging voor Milieurecht De toekomst van het milieurecht: eenvoudig beter?

Redacteur N. Teesing
Vereniging voor Milieurecht De toekomst van het milieurecht: eenvoudig beter?

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089747396
  • ISBN 10 9089747397
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op 4 oktober 2012 organiseerde de Vereniging voor Milieurecht in het Naturalis Biodiversity Center, een congres ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van de vereniging. Tijdens het congres is gesproken over de toekomst van het omgevingsrecht. Naast de voorstellen voor de Omgevingswet is ook aandacht besteed aan andere onderwerpen, zoals de bestuurlijke organisatie, de handhaving, de aansluiting op het Europese recht, de programmatische aanpak en het natuurbeschermingsrecht. Het congres begon met drie plenaire lezingen. De heer Hugo von Meijenfeldt, waarnemend directeur generaal op het Ministerie van Infrastructuur en Milieu, opende het congres en gaf zijn visie op de toekomst van het omgevingsrecht. Mevrouw Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren en directeur van het Utrecht Sustainability ... Institute van de Universiteit Utrecht, keek terug op de ontwikkelingen in het duurzaamheidsbeleid en ze sprak over de vraag welke rol het milieurecht kan spelen bij het realiseren van duurzame ontwikkeling. De heer Thijs Drupsteen, oud-voorzitter van de VMR en staatsraad in buitengewone dienst, belichtte de ontwikkeling van de milieuwetgeving en hij gaf zijn visie op de plannen voor de Omgevingswet. Na de plenaire inleidingen hebben de deelnemers in workhops over vier belangrijke thema\'s gesproken: de gevolgen van de Omgevingswet voor de bestuurlijke organisatie en de handhaving, de Europese aansluiting en de Vlaamse aanpak, de flexibilisering en de programmatische aanpak, en de toekomst van het natuurbeschermingsrecht. Tijdens de workshops hebben twee inleiders het thema toegelicht en aan de hand van stellingen met de deelnemers gediscussieerd. In deze publicatie vindt u de tekst van de plenaire inleidingen en de inleidingen van de workshops, een verslag van de discussies, de stellingen die zijn bediscussieerd en de resultaten van de stemmingen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.