Boom fiscale casuïstiek Examengids Financieel planner

Auteur Marcel van Kooten en Jacqueline Dekker
Boom fiscale casuïstiek Examengids Financieel planner

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089748362
  • ISBN 10 9089748369
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Examengids Financieel Planner is opgezet als ondersteuning bij de voorbereiding van het examen voor de Federatie Financieel Planners (FFP). De gids bevat een overzicht van de behandeling van het FFP-examen. Bij de behandeling wordt ook ingegaan op de diverse fiscale wet- en regelgeving die relevant is voor het examen. De volgende wetten staan centraal: de Wet inkomstenbelasting 2001, de Wet op de loonbelasting 1964, het Burgerlijk Wetboek, sociale zekerheidswetten, de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 en de Successiewet 1956. In de eerste vier hoofdstukken treft u belangrijke uitleg aan over het FFP-examen in het algemeen. Deze uitleg ziet op de opzet van de verschillende wetten die bij het FFP-examen worden gebruikt, de manier van zoeken in de wettenbundel en tips voor het maken van ... de meerkeuzevragen en een plan van aanpak voor de casus van het FFP-examen. In de hoofdstukken 5 en 7 treft u het FFP-examen aan van juni 2013. In de hoofdstukken 6 en 8 geven de auteurs hun toelichting op de verschillende examenonderdelen. De gids biedt tevens een inlogmogelijkheid op de bijbehorende website, waarop u de mogelijkheid heeft om nog meer examenvragen te oefenen. Jacqueline Dekker is als fiscaal jurist vanaf 1993 werkzaam in de financiële dienstverlening. Vanaf 2000 is zij actief als docent/adviseur op het gebied van financiële planning, sinds 2007 als zelfstandige. Haar speciale aandachtsgebieden zijn fiscaliteit, toekomstvoorzieningen en integratie van de diverse vakgebieden. Marcel van Kooten is als fiscaal jurist en financieel planner vanaf 1995 werkzaam in de financiële dienstverlening. Na ervaringen opgedaan te hebben bij een advieskantoor en een verzekeraar is hij vanaf 2000 actief als docent/adviseur op het gebied van financiële planning, sinds 2006 als zelfstandige. Zijn aandachtsgebieden zijn fiscaliteit, pensioenen, sociale zekerheid, eigen woning en integratie van de diverse vakgebieden.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.