Zelfeuthanasie

Auteur Ton Vink
Zelfeuthanasie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789460360701
  • ISBN 10 946036070X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

"Niemand kan bestrijden dat zelfdoding dikwijls in overeenstemming is met ons eigen belang en onze plicht tegenover onszelf: ouderdom, ziekte of ongeluk kunnen het leven tot een last maken, een last die zwaarder kan wegen dan het leven zelf." Aldus David Hume in 1754. Nederland heeft in de discussie over \'euthanasie\' een voortrekkersrol gespeeld, en doet dat nog.Deze publicatie stelt vast dat er zich inmiddels een tweestromenland is gaan ontwikkelen van \'artseneuthanasie\' en \'zelfeuthanasie\', het een gedragen door wetgeving, het ander door zelfbeschikking.De discussie is allesbehalve beëindigd en de voorstellen tuimelen over elkaar heen: Burgerinitiatief Voltooid Leven, Levenseindekliniek, Laatste Wil Pil, Wijziging art. 294. ... En zo voort.Deze publicatie gaat in op die initiatieven en plaatst er kritische vraagtekens bij, bijvoorbeeld wat betreft consistentie, haalbaarheid en rechtsgeldigheid. Twijfel is hier op z\'n plaats. Over \'artseneuthanasie\', levensbeëindigend handelen door de arts conform de zorgvuldigheidseisen van de \'euthanasiewet\' is menig rapport gepubliceerd. Inmiddels raakt ook de praktijk van \'zelfeuthanasie\' goed gedocumenteerd, goed onderbouwd en geprofessionaliseerd als een betrouwbare route om de zeggenschap en regie over het eigen levenseinde te verwerven. Voor nu of voor later. Naar aanleiding van de boekpresentatie, verscheen het volgende artikel op de site van het Humanistisch Verbond. Zie:http://www.humanistischverbond.nl/nieuws/archief/2013/de-goede-dood-onder-eigen-regie Inhoud Voorwoord Hoofdstuk 1. Euthanasie Intermezzo (I)Zelfeuthanasie in de praktijk. A Room with a View Hoofdstuk 2. Juridisch moralisme, de overheid alszedenmeester Hoofdstuk 3. Keuzewegen naar de dood,levensbeëindiging en eigen regie Intermezzo (II)Zelfeuthanasie in de praktijk. Samen sterven Intermezzo (III)Zelfeuthanasie in de praktijk. Een luxe positie?Helaas geen kanker - Echt ontmoeten - Geen vraag meer Hoofdstuk 5. Artseneuthanasie, zelfeuthanasie & dementie. Het duivelse dilemma Hoofdstuk 6. De zelfbezorgde goede dood en justitieCriminalisering van het sterfbed door justitie en politie Intermezzo (IV)De pil van Drion. De medicijnen van de medicijnroute Hoofdstuk 7. Niet-strafbare hulp bij zelfdoding. EpiloogLiteratuurBeknopt zakenregister

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.