Slow Management Slow Management - Geld

Redacteur Walter van Hulst en Mieke van Dalen
Slow Management Slow Management - Geld

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462201736
  • ISBN 10 9462201730
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Papalagi, de blanken, worden lui van te veel geld. Dat vindt Zuidzee-opperhoofd Tuiavii. In een imaginair reisverhaal neemt hij stelling tegen de vergaande liefde van de Papalagi voor 'het ronde metaal en het zware papier'. Bijna honderd jaar later is deze boodschap nog steeds actueel. Zie wat hebzucht en een ontspoord banksysteem hebben aangericht. Joris Luyendijk schreef er een boek over, getiteld Dit kan niet waar zijn. Zijn conclusies zijn schokkend; komt het ooit goed met de financiële wereld? De crisis van de afgelopen jaren inspireert ook tot het bedenken van alternatieven. Volgens Jan Jonker moeten we af van geld als exclusief transactiemiddel. Hij pleit voor Hybride Bankieren. Anderen zien de oplossing in lokale munteenheden. Of in het aloude idee van het basisinkomen, ...dat weer wint aan populariteit. Weg armoede, weg tweedeling tussen werknemers en flexwerkers en weg massawerkloosheid door robotisering. Maar worden mensen niet lui van 'gratis geld'? Omgekeerd: wat te doen als het geld op is? Serena Scholte van de Feniksgroep besteedt een dag per week om niet aan begeleiding van ondernemers in zwaar weer. Een luisterend oor is belangrijk, want praten over een faillissement is nog steeds taboe. En hoe aan eten en drinken te komen als je echt helemaal aan de grond zit? De voedselbank biedt een helpende hand, net als Gratisoptehalen.nl of Geldloos.nl. Of je gaat aan dumpster diving doen. Ondernemer Gé Spees van softwarebedrijf Bakker & Spees heeft die zorgen niet, want het gaat juist heel goed. Kleine teams met vergaande bevoegdheden gaan voor stevige doelen. 'Sommige medewerkers pakken zelfsturing heel goed op, anderen zijn argwanend; die zien het meer als een gril van het management.' Verder in dit nummer van Slow Management een fotoserie van succesvolle crowdfundingprojecten. En van kunst die zich afzet tegen het feit dat de wereld draait om de dollar. Elk kwartaal biedt Slow Management inspirerende verhalen over organiseren met ruimte voor vakmanschap, samenwerken op basis van vertrouwen, en verbinden van mensen in en om de organisatie. Telkens aan de hand van een thema. 'Slow' staat niet voor langzaam, maar is een aanduiding van oorspronkelijkheid, kwaliteit, diepgang en duurzaamheid. Geen theoretische verhalen over nieuwe modellen, maar behalve diepgravende analyses vooral vlotte reportages, interessante interviews en boeiende fotografie. Over nieuwe vormen van organiseren en gedreven mensen die laten zien dat het anders kan.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.