Joost houdt niet van haarlemmerolie

Auteur Jan Hendriks
Joost houdt niet van haarlemmerolie

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462363748
  • ISBN 10 9462363749
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Forensische orthopedagogiek is een nog jonge tak van wetenschap. Studenten worden opgeleid om later werkzaam te zijn bij instanties als de Raad voor de Kinderbescherming, Jeugdzorg, residentiële instellingen zoals Justitiële Jeugdinrichtingen, JeugdzorgPlus-instellingen en forensische poliklinieken zoals De Waag. Het is van groot belang dat in de opleiding uitgebreid aandacht wordt besteed aan de wetenschappelijke kennis die beschikbaar is op het gebied van diagnostiek en behandeling van jeugdigen die in een civielrechtelijk of strafrechtelijk kader met Justitie in aanraking zijn gekomen. In de oratie Joost houdt niet van haarlemmerolie borduurt de auteur voort op zijn vorige oratie geheten Wie Joost weet, mag het zeggen. De relatie tussen stoornissen en criminaliteit blijkt niet zo simpel a ...ls soms wordt voorgesteld, waarbij meespeelt dat de pakkans voor jeugdigen met ontwikkelingsachterstanden en/of stoornissen groter is dan voor jeugdigen bij wie deze stoornissen niet geconstateerd worden. Vraagtekens worden gezet bij de huidige ontwikkelingen rondom transitie van de jeugdzorg naar de gemeenten. Er bestaat een groot risico dat allerlei programma's die passen binnen de ideologie van de participatiesamenleving op ondoordachte wijze worden ingevoerd. Momenteel is er maar beperkt bewijs dat bepaalde interventies superieur zijn aan andere programma's: er is met andere woorden niet zoiets als haarlemmerolie. De auteur concludeert dat reclame en marketing voor interventies te veel en wetenschappelijke bevindingen juist te weinig van invloed zijn op het huidige beleid. Jan Hendriks is als bijzonder hoogleraar forensische diagnostiek en behandeling verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij als bijzonder hoogleraar forensische psychiatrie en psychologie werkzaam aan de afdeling Strafrecht en Criminologie van de Vrije Universiteit te Amsterdam. Daarnaast werkt hij als klinisch psycholoog bij de forensisch psychiatrische polikliniek De Waag in Den Haag.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.