Organisatieontwikkeling bij woningcorporaties

Auteur Stefan Cloudt
Organisatieontwikkeling bij woningcorporaties

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462365759
  • ISBN 10 946236575X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Dit boek beschrijft de organisatieontwikkeling van woningcorporaties vanaf het jaar 2000. Woningcorporaties worden zowel door wetenschappers en beleidsmakers als door henzelf beschouwd als maatschappelijke ondernemingen. Maatschappelijke ondernemingen zijn organisaties die op het snijvlak opereren van markt- en overheidsorganisaties. Woningcorporaties ontwikkelen zich, vaak ieder op hun eigen wijze en met eigen instrumenten, in de richting van wat zij als maatschappelijke onderneming zien. Er is een veelheid aan vaak normatieve opvattingen over maatschappelijke ondernemingen ontstaan. Stefan Cloudt geeft in dit boek inzicht in de praktijk van het maatschappelijk ondernemen en hoe daarbij de interne organisatie van woningcorporaties eruit ziet. Hij analyseert het debat over maatschappelijke ... ondernemingen en ontwerpt een model van de organisatievorm van maatschappelijke ondernemingen. Hij toetst dit model aan de organisatorische praktijk bij vier corporaties en onderzoekt bij 61 corporaties welke organisatieconfiguraties tot de beste prestaties leiden in termen van tevreden klanten en efficiënte bedrijfsvoering. Er staan woningcorporaties (grote) veranderingen te wachten: beperking in taken, meer invloed van huurders en gemeenten en grotere nadruk op verantwoording. De interne organisatie dient te veranderen. Dit boek ondersteunt deze organisatieontwikkeling door een integraal en consistent model van de organisatievorm van een maatschappelijke onderneming. Dit boek ondersteunt ook prestatieverbetering bij corporaties door inzicht te bieden in de relatie tussen de interne organisatie en bovengemiddelde prestaties. Stefan Cloudt (1978) combineert wetenschap en praktijk waar het gaat om de interne organisatie van maatschappelijke ondernemingen in de sectoren volkshuisvesting, welzijn en zorg. Hij werkte als docent Organisatiewetenschappen bij Tilburg University en doceert methoden van kwalitatief onderzoek bij Amsterdam School of Real Estate. Stefan adviseert onder andere woningcorporaties over strategie en organisatie en is benoemd als lid van de Visitatieraad Sociale Huisvestingsmaatschappijen in Vlaanderen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.