Boedelproblematiek in Suriname

Auteur A.C. Ramautar
Boedelproblematiek in Suriname

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462510852
  • ISBN 10 9462510857
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In dit proefschrift worden mogelijke oplossingsvoorstellen gedaan om de voortdurende boedelproblematiek in Suriname op te lossen. In de loop der tijd zijn gronden in Suriname onder diverse titels - zoals volle en volcomen eigendom, allodiale eigendom en erfelijk bezit en eigendom - uitgegeven onder uiteenlopende voorwaarden. Een aanzienlijk deel van deze gronden behoort thans tot boedelgrond. Dit onderzoek richt zich op de oorzaken van deze boedels en wordt nagegaan op welke wijze de boedelproblematiek kan worden opgelost met de huidige (wettelijke) regels. Hierbij worden eveneens de knelpunten voor de toepassing van de huidige regels aan de orde gesteld. Kort na de afschaffing van de slavernij werd veelal één plantage door meerdere vrijgekomen slaven gekocht. Vanaf ... dit moment ontstond dan mede-eigendom. Na het overlijden van deze eigenaren hebben erfgenamen gedurende generatie op generatie nagelaten om deze onverdeelde boedels te doen scheiden en delen, hetgeen in de bijkans 146 jaar heeft geleid tot onverdeelde boedels, waarbij het niet vreemd is als een erfgenaam zelfs in duizendste delen aanspraak maakt op de nalatenschap. Aangezien de kiem van de boedelproblematiek in de koloniale periode is gelegd en dit probleem zich voornamelijk voordoet bij de grond die onder uiteenlopende voorwaarden in allodiale eigendom en erfelijk bezit is uitgegeven, wordt de rechtshistorie van met name deze titel op de grond uiteengezet vanaf het koloniale verleden tot heden. In dit kader wordt ook een rechtsvergelijkend onderzoek gedaan met Nederland en Curaçao. Over de auteurChequita Ramautar, gehuwd Akkal is voltijds docent aan de Universiteit van Suriname en lid van de Staatsraad

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.