Door meten tot weten

Auteur Willem van Boom
Door meten tot weten

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462901322
  • ISBN 10 9462901325
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Op 22 mei 2015 sprak prof. Willem van Boom zijn oratie uit ter gelegenheidvan de aanvaarding van de leerstoel Civiel Recht te Leiden. Detitel \'Door meten tot weten\' verwijst naar de lijfspreuk van natuurkundigeHeike Kamerlingh Onnes. Diens borstbeeld met lijfspreuk staat voorhet Kamerlingh Onnes gebouw, waar inmiddels de Leidse rechtenfaculteitis gevestigd. Hoe verhoudt die lijfspreuk \'door meten tot weten\' zichtot het werk dat wordt verricht op rechtenfaculteiten?Die vraag is niet eenvoudig te beantwoorden. Het is immers geen evidentiedat een rechtenfaculteit zich afficheert als bolwerk van exactheid.Juristen houden zich immers vooral bezig met taal, tekst, systematisering,logische argumentatie, overtuiging en een betere wereld. Zijpostuleren normen, debiteren ... tegeltjeswijsheden, argumenteren metverwijzing naar rechtssysteem, wet, rechtspraak, literatuur; maar zeldenzie je ze meten of verwijzen naar systematische waarneming. Dus watnemen we waar als we op rechtenfaculteiten gaan meten?In zijn oratie stelt Van Boom onder meer vast dat meting uitwijst dat rechtenfaculteiten\'kruispunten\' van verschillende wetenschapsopvattingenzijn. Rechtswetenschap bestaat uit zoveel meer dan alleen het klassiekjuridische werk. Dat gegeven heeft consequenties waar rechtswetenschappersantwoorden op moeten formuleren. In zijn oratie belicht VanBoom een aantal van de uitdagingen die rechtswetenschappers - en dusook privaatrechtswetenschappers - te wachten staan, bijvoorbeeld bijhet verder verbeteren van de manier waarop zij kwaliteit van onderzoekmeten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.