Wet werk en zekerheid (WWZ)

Redacteur A.R. Houweling en M.J.M.T. Keulaerds
Wet werk en zekerheid (WWZ)

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462901957
  • ISBN 10 9462901953
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De Wet werk en zekerheid (WWZ) wijzigde het Nederlandse ontslagrecht ingrijpend.Op 29 november 2013 werd het - toen nog - Wetsvoorstel werk en zekerheid aan deTweede Kamer aangeboden. In minder dan zeven maanden tijd is het wetsvoorstelzowel in de Tweede Kamer alsook in de Eerste Kamer behandeld en uiteindelijk op10 juni 2014 aangenomen. Tijdens de behandeling in de Eerste Kamer kondigde deminister reparatiewetgeving aan. Deze is opgenomen in de Verzamelwet SZW 2015. Naar aanleiding van Kamervragen over de pretens onbedoelde en ongewenste gevolgen van de WWZ voor met name seizoenswerkers zijn met de Wet aanpak schijnconstructies additionele wijzigingen doorgevoerd. Deze brengen verandering aan in de berekening van de transitievergoeding en in het overgangsrecht. Met de Verzamelwet SZW ... 2016 zijn daarna opnieuw enkele reparaties uitgevoerd. Een niet onbelangrijk deel van het ontslagrecht is nader uitgewerkt bij AMvB\'s en ministeriële regelingen, die in 2014 en 2015 zijn verschenen. Dit boek bevat de geconsolideerde wettekst van titel 7.10 BW, zoals deze vanaf 1 januari 2016 luidt. Behalve de hiervoor genoemde wetten is ook de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd hierin verwerkt. Gewijzigde wetteksten zijn voorzien van een grijs vlak. Verder zijn de artikel(led)en voor het gebruiksgemak van een margewoord voorzien. Tevens zijn de navolgende AMvB\'s en ministeriële regelingen in deze uitgave opgenomen:* Ontslagregeling;* Regeling UWV ontslagprocedure;* Besluit loonbegrip vergoeding aanzegtermijn en transitievergoeding;* Regeling looncomponenten en arbeidsduur;* Besluit voorwaarden in mindering brengen kosten op transitievergoeding;* Besluit overgangsrecht transitievergoeding;* Regeling ketenbepaling bijzondere functies en hogere vergoeding kantonrechter. Met deze geactualiseerde tekstuitgave beschikt u over alle relevante wet- en regelgeving op het terrein van het ontslagrecht en flexibele arbeid. Een absolute must have voor eenieder die zich met arbeidsrecht bezighoudt.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.