Tekstuitgave KEI

Auteur G. de Groot en P.E. Ernste
Tekstuitgave KEI

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789462901988
  • ISBN 10 9462901988
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In het najaar van 2013 ging het wetsvoorstel vereenvoudiging en digitalisering procesrecht in consultatie ter uitvoering van het Programma Kwaliteit en Innovatie (KEI) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie. In het najaar van 2014 werd het eerste wetsvoorstel (34 059) ingediend bij de Tweede Kamer. Het wetsvoorstel bevat niet alleen voorschriften om de overgang naar digitaal procederen mogelijk te maken, maar bevat ook essentiële procesrechtelijke wijzigingen ter versnelling en vereenvoudiging van de civiele procedure in eerste aanleg. Nadien is een tweede wetsvoorstel ingediend tot wijziging van de procedure in hoger beroep cassatie (34 138), gevolgd door een derde wetsvoorstel (34 212) dat ziet op de invoering van de eerste twee wetsvoorstellen in andere regelgeving. ... Deze drie wetsvoorstellen zijn aangenomen door de Tweede Kamer. Een vierde wetsvoorstel, een Rijksinvoeringswet, is aanhangig bij de Tweede Kamer. In ontwikkeling zijn nog een algemene maatregel van bestuur die het digitaal procederen nader regelt, en een rijksalgemene maatregel van bestuur. De verwachting is dat in de loop van 2016 wordt begonnen met de gefaseerde invoering van digitaal procederen inciviele zaken. Dit boek bevat de geconsolideerde tekst van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering zoals deze er naar verwachting uitziet als de vier wetsvoorstellen worden aangenomen door de Eerste Kamer en in het Staatsblad worden geplaatst. Tevens zijn de geconsolideerde teksten van de Wet griffierechten burgerlijke zaken (onderdeel van het Invoeringswetsvoorstel 34 212) en de Rijkswet cassatierechtspraak (onderdeel van het Rijksinvoeringswetsvoorstel) opgenomen. Wetteksten die wijzigen zijn voorzien van een grijs vlak, zodat duidelijk is welke artikelen door de KEI-wetsvoorstellen wijzigen. Verder zijn de artikel(led)en voor het gebruiksgemak van een margewoord voorzien. Aan de geconsolideerde teksten gaat een inleiding op hoofdlijnen vooraf. Daarin worden thematisch veranderingen aangestipt die de civiele procedure als gevolg van de vier wetsvoorstellen naar verwachting zal ondergaan. Met deze tekstuitgave kunt u snel vertrouwd raken met de nieuwe systematiek van de civiele procedure en de regelgeving omtrent digitaal procederen. Een must have voor ieder die zich met procederen in civiele zaken bezighoudt.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.