Vriendschap een GPS op Mars

Auteur Kathleen Peeters
Vriendschap een GPS op Mars

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490519025
  • ISBN 10 9490519022
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Omschrijving Vriendschap wordt vaak omschreven als een relatie die een aantal sociale behoeften vervult, zoals intimiteit, affectie en kameraadschap. Onderzoek wijst uit dat mensen met autisme vriendschap als iets waardevols beschouwen en dat ze vaak gemotiveerd zijn om vriendschapsrelaties met anderen aan te gaan, maar dat ze heel wat moeite hebben om dit te realiseren. Bij deze handleiding voor begeleiders hoort een boek voor jongeren. In het werkboekpakket, met een knipoog naar het beroemde boek "Een antropoloog op Mars" van Oliver Sacks, wordt in eerste instantie toegelicht waarom het voor mensen met autisme niet evident is om vriendschapsrelaties te ontwikkelen en in stand te houden. Auteur Kathleen Peeters beperkt zich evenwel niet tot deze vaststellingen, maar wil kinderen en jongeren ... met autisme en hun professionele begeleiders en hulpverleners wegwijs maken in het wat en hoe van vriendschapsrelaties. Hierbij focust ze niet blindweg op het trainen van specifieke vaardigheden, maar besteedt ze terecht evenzeer aandacht aan het verhelderen van het persoonsafhankelijke vriendschapsconcept. Dit maakt het werkpakket zo anders dan andere publicaties rond dit thema. Vriendschap - Een gps op Mars biedt enerzijds voldoende houvast, maar leent zich anderzijds probleemloos tot een flexibele en geïndividualiseerde aanpak met ruimte voor een creatieve invulling. Een goede raad voor wie vastloopt in het begeleiden van kinderen en jongeren met autisme met betrekking tot vriendschapsrelaties: 'Probeer om te draaien' en neem dit pakket mee aan boord...

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.