Hoe dokters denken

Auteur Jerome Groopman
Hoe dokters denken

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789490951054
  • ISBN 10 9490951056
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hoe dokters denken biedt een inkijk in het brein van de arts en legt op inzichtelijke wijze de immer belangrijke relatie tussen arts en patiÎnt onder de loep. Jerome Groopman haalt de dokter uit het godenrijk en geeft hem weer een menselijk gezicht. Hij bespreekt welke krachten en denkprocessen van invloed zijn op de beslissingen die artsen nemen. Met grote precisie ontleedt hij de redenen van slagen en falen bij artsen. Maar zijn allerbelangrijkste bijdrage met dit boek is dat hij laat zien op welke momenten en hoe artsen, mede dankzij assertieve patiÎnten, te snelle beoordelingen kunnen voorkomen. Hoe zij hun onzekerheden kunnen uitbuiten, effectiever kunnen communiceren en andere vaardigheden kunnen inzetten in het belang van de gezondheid van de patiÎnt. Kortom, hoe artsen en patiÎnten kun ...nen leren van fouten, als mensen onder elkaar. Hoe dokters denken is de Nederlandse versie van How Doctors Think, een uitgave van Houghton Mifflin Harcourt in de Verenigde Staten. Spoedig na verschijning in 2007 werd het een bestseller in dat land. Speciaal voor het onderwijs in Nederland heeft een collectief van opleiders vragen geformuleerd voor onder andere studenten geneeskunde. Die zijn via www.2010uitgevers.nl te vinden in de online editie van dit boek, die alleen toegankelijk is met een speciale code. Jerome Groopman is hoogleraar geneeskunde aan de Medical School van Harvard en hoofd experimentele geneeskunde van het Beth Israel Deaconess Medical Center in Boston. Hij schrijft voor The New Yorker en is auteur van vele boeken, waaronder The Anatomy of Hope, Second Opinions en The Measure of Our Days. Een New York Times Notable Book (2007) Winnaar van de Quill Book Award 2007 [Groopman] heeft zich de taak gesteld zowel patiÎnten als artsen van praktisch advies te voorzien. Dat is hem gelukt, voor beide doelgroepen. Een prachtig boek, uniek en van onschatbare waarde de lezer krijgt voorgoed een nieuwe kijk op de arts.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.