Muziek in streektaal

Redacteur Henk Bloemhoff , Gunther De Vogelaer en Albert Bartelds
Muziek in streektaal

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789491065620
  • ISBN 10 9491065629
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

`Op 23 september 2011 werd in Heerde (Oost-Veluwe) de zesde internationalestreektaalconferentie gehouden. Betrokkenen bij het streektaalbeleid, dialectliefhebbers, muzikanten en andere mensen uit de muziekwereld wisselden er met elkaar van gedachten over vragen als: Wat hebben Drentse blues, Hollandse schlagers en West-Vlaamse hiphop met elkaar gemeen? Zijn er trends en evoluties merkbaar in de plaats die streektaal inneemt in de muziek? Is een muziekbeleid binnen het streektaalbeleid mogelijk en is dat zinvol? En is er op de markt wel plaats voor muziek in de streektaal?Deze bundel bevat de tot artikelen uitgeschreven presentaties. Drie artikelen behandelen de recente en minder recente geschiedenis van de streektaalmuziek in een bepaalde regio: Joop van den Bremen voor Nederland, Walter ... Evenepoel voor Vlaanderen en Beart Oosterhaven voor Friesland. Twee artikelen zijn van meer wetenschappelijke aard: Hanne Kloots en Tom Smits bieden een sociolinguïstisch perspectief op streektaalmuziek. Roeland van Hout vergelijkt dialect en muziek vanuit taalpsychologisch en evolutionair perspectief, en koppelt daaraan enkele beschouwingen over het taalbeleid. Het artikel van Bert Kamping ten slotte, beschrijft de taalbeleidspraktijk in Drenthe. De internationale streektaalconferenties zijn bedoeld voor iedereen die het wel en wee van de streektalen en dialecten na aan het hart ligt, inclusief beleidsmakers,onderzoekers, docenten en studenten. De organisatie is in handen van de Stichting Nederlandse Dialecten samen met Variaties vzw. Koepelorganisatie voor dialecten en oraal erfgoed in Vlaanderen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.