Handboek Jeugd en strafrecht

Auteur G. De Jonge en A.P. van der Linden
Handboek Jeugd en strafrecht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013052558
  • ISBN 10 901305255X
  • Druk 3
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nadat in 1995 het jeugdstrafrecht en jeugdstrafprocesrecht zijn gemoderniseerd heeft de wetgever op dit rechtsterrein opnieuw meer of minder ingrijpende wijzigingen aangebracht. Zo is de alternatieve sanctie vervangen door de taakstraf als hoofdstraf, naast de geldboete en jeugddetentie èn zijn naast de PIJ-maatregel de gedragsbeïnvloedende en de vrijheidsbeperkende maatregel ingevoerd. De inmiddels al weer enige malen gewijzigde Beginselenwet justitiële jeugdinrichtingen heeft het penitentiaire jeugdrecht een plek gegeven. Ondermeer de in de praktijk reeds lang toegepaste pedagogische 'time-out-maatregel' heeft zo een wettelijke basis gekregen. Tevens zijn er in het jeugdstraf(proces)recht tal van veranderingen ingevoerd zoals de verplichte aanwezigheid van ouders tijdens de jeugdstrafzitting en ... de mogelijkheid ouders aan te spreken op de (im)materiële schade die veroorzaakt is door het strafbaar gedrag van hun twaalf- en dertienjarige kinderen. De richtlijnen en aanwijzingen van het College van Procureurs Generaal zijn regelmatig geactualiseerd. Zoals de strafrechtelijke aanpak schoolverzuim, de richtlijn van strafvordering Jeugd en het Landelijk strafprocesreglement is onverkort van toepassing verklaard op jeugdzaken. Jeugd & Strafrecht beoogt een handleiding te zijn voor zowel het onderwijs als de rechtspraktijk. De auteurs gaan in op de achtergronden, omvang en aanpak van de jeugdcriminaliteit in Nederland en zij bieden een historisch overzicht van het jeugdstraf(proces)recht. Voorts behandelen zij op een overzichtelijke wijze de geldende materiële en formele wettelijke bepalingen en schenken aandacht aan de internationale dimensie. Vanwege het steeds vaker organiseren van 'combi-zittingen' is de jeugdprivaatrechtelijke paragraaf uitgewerkt tot een apart hoofdstuk. Aanvullende informatie Het boek is bestemd voor studenten in het wetenschappelijk en hoger onderwijs èn voor professionals die te maken hebben met dit vakgebied zoals: (kinder)rechters, (jeugd)officieren van justitie, advocaten, (jeugd)politie, raad voor de kinderbescherming, (jeugd)reclassering, bureaus jeugdzorg, HALT-bureaus, justitiële jeugdinrichtingen en (beleids)ambtenaren bij Rijk, Provincie en Gemeente.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.