De juridische organisatie van de onderneming

Auteur A.F.M. Dorresteijn en R.H. van het Kaar
De juridische organisatie van de onderneming

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013114065
  • ISBN 10 9013114067
  • Druk 12
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De juridische organisatie van de onderneming gaat over de juridische organisatie van de onderneming. Daarmee wordt bedoeld: de verdeling van juridische bevoegdheden binnen een onderneming. Die ligt bijvoorbeeld bij een eenmanszaak anders dan bij een onderneming die wordt gedreven door een BV. De keuze voor een rechtsvorm bepaalt in hoge mate hoe de juridische organisatie van een onderneming eruit ziet. In dit boek worden daarom alle relevante rechtsvormen behandeld. Zo komen naast de eenmanszaak en de BV ook aan de orde de personenvennootschappen, de NV, de vereniging, coöperatie, onderlinge waarborgmaatschappij en de stichting alsmede de Europese rechtsvormen. Verder besteedt dit boek aandacht aan regelgeving die op ondernemingen in het algemeen van toepassing is, zoals de Wet ... op de ondernemingsraden. Ten slotte komt de rol van aanvullende rechtsnormen aan de orde, vastgelegd in overeenkomsten, statuten en reglementen. Op diverse plaatsen is verband gelegd tussen de juridische organisatie van de onderneming en het fiscale recht. Wijziging van de juridische organisatie doet zich voor bij omzetting van de ene rechtsvorm naar de andere, bij fusie of overname en bij herstructureringen en reorganisaties. Aan deze onderwerpen wordt met name in het laatste hoofdstuk de nodige aandacht besteed. Auteurs Prof.mr. A.F.M. Dorresteijn (1948) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Utrecht. Hij was achtereenvolgens werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Utrecht. Nadien was hij hoogleraar Privaatrecht bij de Open Universiteit Nederland. Sinds 2000 is hij hoogleraar Internationaal Ondernemingsrecht aan de Universiteit Utrecht. Vanaf 2008 is hij tevens adviseur van AKD Advocaten & Notarissen. Dr. R.H. van het Kaar (1957) studeerde algemene economie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is werkzaam bij het Amsterdam Institute for Advanced Labour Sudies (AIAs, UvA) en doceert daarnaast ondernemingsrecht . Verder is hij commissaris bij enkele ondernemingen.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.