De kunst van het transformeren: van AWBZ naar WMO

Redacteur Marleen Okma en Trix van der Kamp
De kunst van het transformeren: van AWBZ naar WMO

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013120165
  • ISBN 10 9013120164
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het sociaal domein is volop in beweging. Beleidsconcepten en doelstellingen wisselen elkaar in hoog tempo af. Gemeenten en maatschappelijke partners staan voor de opgave om een nieuw stelsel van maatschappelijke ondersteuning in te richten. Lokaal, integraal en dicht bij de burger. Het moet meer vanuit eigen kracht en met minder publieke middelen. Dat vraagt om meer regionale samenwerking, integrale dienstverlening, wijkgericht werken, een andere financieringssystematiek en bovenal een hele andere rol en houding van zowel overheid, professional als burger. De decentralisaties van AWBZ en jeugdzorg en de introductie van de Participatiewet vergen dat professionals en beleidsmakers buiten bestaande kaders durven treden en vanuit een nieuwe scope, nieuwe arrangementen ontwikkelen. Dat kan vragen ... om scherpe radicale keuzes en het helemaal anders doen, met andere spelers en andere middelen. En dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan in de complexe realiteit van het sociaal domein. De transformatie die met de decentralisaties beoogd wordt, vraagt ons om onze haalbaarheidsbril af te zetten, waardoor we nieuwe kansen en mogelijkheden kunnen zien en verbindingen gaan leggen. En daarbij spelen verschillende dilemma\'s, vragen en keuzes een rol. Deze publicatie biedt managers en professionals bouwstenen op het gebied van burgerkracht, informele zorg, samen werken in de wijk en organisatieverandering. De uitvoeringspraktijken en de inzichten die daar worden opgedaan staan centraal. Door daar de focus op te richten, blijkt al snel dat voor transities en transformaties van een dergelijke omvang geen blauwdruk valt te geven. Door beleidsconcepten onder de loep te nemen en naast de uitvoeringspraktijk te leggen, komen al snel de dilemma\'s naar voren. Een nadere beschouwing van die dilemma\'s levert nieuwe uitgangspunten, kansen en betekenisvolle innovaties op.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.