Compendium Vennootschapsbelasting

Compendium Vennootschapsbelasting

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789013129793
  • ISBN 10
  • Druk 14
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De vennootschapsbelasting is een van de belangrijkste en in het oog springende heffingen die Nederland kent. De Wet op de vennootschapsbelasting 1969 heft een belasting van \'lichamen\' (bedrijven) die in Nederland zijn opgericht of hier aan het economisch leven deelnemen. Vooral de nv en de bv zijn belastingplichtig, maar bijvoorbeeld ook de (woningbouw)coöperatie. Zelfs stichtingen en verenigingen kunnen belastingplichtig zijn en met ingang van 1 januari 2016 worden ook bepaalde overheidsondernemingen belastingplichtig. In de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 vinden we voor het bedrijfsleven belangrijke leerstukken als de deelnemingsvrijstelling, renteaftrekregels, fiscale eenheid, faciliteiten bij fusie en splitsingen en verliesverrekening. Stuk voor stuk zijn ... dit gecompliceerde onderdelen van de vennootschapsbelasting.Dit boek, dat volledig is gewijd aan de vennootschapsbelasting, zet al deze regelingen op gestructureerde wijze uiteen. Het boek is bedoeld voor eenieder die (meer dan) basale kennis van de vennootschapsbelasting moet hebben, zoals (bedrijfs)fiscalisten, accountants, bedrijfsadviseurs, bedrijfsjuristen en notarissen. Dit boek poogt de weerbarstige materie van de vennootschapsbelasting toegankelijk te maken en brengt begrip bij van de wettelijke regels en de belangrijkste jurisprudentie.Gepoogd is om al te fiscaal-theoretische beschouwingen achterwege te laten. Het is ook een compendium en behandelt de materie daarom op hoofdlijnen. Dr. R.P. van den Dool is belastingadviseur, verbonden aan het bureau vaktechniek van SRA, of counsel bij Delissen Martens advocaten en belastingadviseurs en docent.Prof. dr. mr. E.J.W. Heithuis is hoogleraar fiscale economie en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam respectievelijk Open Universiteit en wetenschappelijk adviseur van BDO Belastingadviseurs.Prof. dr. mr. G.W.J.M. Kampschöer RA is hoogleraar fiscale economie en fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam respectievelijk Radboud Universiteit Nijmegen alsmede adviseur bij het wetenschappelijk bureau van PwC Belastingadviseurs.R.C. de Smit MSc is wetenschappelijk medewerker bij het Fiscaal Economisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.