Accounting en belastingen / druk 3

Auteur J.M.J. Blommaert
Accounting en belastingen / druk 3

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789020731934
  • ISBN 10 9020731939

    Samenvatting

    De boeken in deze serie spelen uitstekend in op de veranderingen in het onderwijs in het algemeen en het accountingonderwijs in het bijzonder. De serie is zeer geschikt voor projectonderwijs. De nadruk ligt op begripsvorming en probleemoplossend vermogen. Door het multidisciplinaire karakter ervan leert de gebruiker beter verbanden te leggen met andere vakgebieden zoals `fiscaliteiten´, management accounting, financiële accounting en financiering. De boeken bevatten veel cases, vragen en vraagstukken (met oplopende moeilijkheidsgraad). Bij sommige vragen zijn ook de uitwerkingen gegeven, wat de serie geschikt maakt voor zelfstudie.
    Accounting en belastingen
    Dit deel behandelt systemen van kleine en grote ondernemingen voor het vastleggen en verwerken van de financiële gegevens die aa ...n de belastingdienst moeten worden verstrekt. Het gaat niet alleen om het opdoen van vaardigheid in de toepassing van bestaande systemen, maar ook om het verkrijgen van inzicht. Daardoor is de student in staat de financiële gevolgen van fiscale regels kritisch te beoordelen en het systeem aan te passen als de regels veranderen. Voor bestudering van het boek is geen uitgebreide kennis van het belastingrecht nodig. Een gezonde belangstelling voor dit onderwerp is voldoende. Waar nodig wordt ingegaan op de fiscale regels voor de winstbepaling op basis van het nieuwe belastingstelsel en het meest recente formulier voor de belastingaangifte.
    Dit boek is een herziening van Fiscaal financiële Informatiesystemen (90 207 2779 6 en 90 207 2786 5).
    Accounting en het interne systeem
    In Accounting en het interne systeem staan systemen centraal voor het vastleggen en verwerken van gegevens die zijn gericht op het beheersen van interne bedrijfsactiviteiten. Het boek start met een algemene oriëntatie op het financiële informatiesysteem. Daarna wordt ingegaan op onder meer kostenallocatie (inclusief activy based costing), voorraadwaardering, voorzieningen, budgettering en immateriële activa (zoals onderzoek en ontwikkeling). Er wordt gestreefd naar een zodanig inzicht in de onderwerpen dat hiermee flexibel kan worden omgegaan. Op die manier wordt bereikt dat niet enkel vaardigheid in bestaande financiële systemen wordt verkregen, maar ook in het realiseren van veranderingen daarin.
    Accounting en jaarverslag
    Deze herziening van Externe financiële informatiesystemen behandelt systemen voor het vastleggen en verwerken van gegevens die worden verstrekt aan aandeelhouders, verschaffers van vreemd vermogen en andere externe belanghebbenden. Deze gegevens worden veelal verstrekt in de vorm van een jaarverslag en jaarrekening. Vandaar dat in dit boek het jaarverslag en de jaarrekening centraal staan. Het boek begint met een korte en bondige uiteenzetting van de meest recente regels voor het jaarverslag en de jaarrekening. Daarna wordt ingegaan op kasstroomoverzichten, eigen en vreemd vermogen, niet uit de balans blijkende verplichtingen, fusies, goodwill, deelnemingen, consolidatie en intercompany-resulaten. De internationale accountingregels van het IASC worden door steeds meer Nederlandse ondernemingen (vrijwillig of verplicht) gevolgd. Hieraan wordt dan ook extra aandacht gegeven bij de behandeling van de verschillende onderwerpen.
    Over de auteurs
    Prof. dr. J.H.J. Blommaert heeft ruime ervaring in het en middelbaar en hoger onderwijs en als lid van verschillende examencommissies. Momenteel is hij hoogleraar Financial Accounting bij departement Accounting en Accountancy van de Universiteit van Tilburg. Tevens is hij als hoogleraar Bedrijfseconomie verbonden aan het Centrum voor Bedrijfswetenschappen van de Universiteit Leiden.
    Prof. dr. A.A.M. Blommaert heeft ruime ervaring in het middelbaar- en hoger onderwijs . Momenteel is hij hoogeleraar bij het departement Accounting van de Universiteit Maastricht en algemeen directeur in het bedrijfsleven.

    Veel gestelde vragen

    Hoe werkt Resale.nl?

    Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

    Hoe kom ik in contact met de verkoper?

    Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

    Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

    Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

    Hoe kan ik een boek kopen?

    Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

    1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
    2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
    3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
    4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
    5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

    Hoe weet ik wat ik koop?

    Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.