De vraag naar het lichaam

Auteur P. Verduin
De vraag naar het lichaam

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789035219601
  • ISBN 10 9035219600
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

De vraag naar het lichaam is een vraag naar het lichaam-zijn van hulpverleners (in opleiding), patienten en 'gewone' mensen. Ons lichaam is soms krachtig, mooi en genietbaar. Uiteindelijk is het kwetsbaar en gaat het verloren. Die tragiek maakt het moeilijk om altijd in contact te zijn met ons lichaam. Wanneer patiënten en hulperleners inzien of aanvoelen wat het betekent om lichaam 'te zijn', is dat een basis voor het zoeken naar een houding tegenover pijn, ziekte en lijden. Het kan ook helpen om theoretische en technische deskundigheid in de gezondheidszorg op een 'juiste' manier in te zetten of terug tehouden. Daarmee is meer openheid voor ons lichaam-zijn ook een van de pijlers van een menswaardige gezondheidszorg. Deel 1 gaat in op verschillende moetieven ...waardoor mensen voor elkaar zorgen en op de verschillende opvattingen van gezondhied die daarin besloten liggen. Gesteld wordt dat ons levende lichaam, hoe gezond of ziek ook, steeds veranderlijk, eindig en ondeindig is. Deze drie aspecten worden in de volgende delen van het boek nader uitgewerkt en filosofisch onderbouwd. Deel 2 (Oneindigheid) behandelt het verschijnsel communicatie, het bezielde lichaam en invloeden van de hedendaagse maatschappij op de gezondheidszorg. In nauwe samenhang daarmee komen in deel 3 (Eindigheid) spiritualiteit,sterven, seksualiteit en verantwoordelijkheid aan de orde. Deel 4 (Veranderlijkheid) gaat in op de relatie tussen voelbaar lichaam-zijn en wetenschap. Met voorbeelden wordt beschreven hoe de haptonomische benadering, autogene training, de fenomenologische methode, wetenschappelijk onderzoek en argumentatievaardigheid gebruikt kunnen worden om concrete gezondhiedszorgsituaties systemisch te kritiseren of rationeel te onderbouwen. Een oriëntatie op hoogtepunten uit de westerse filosofie keert als een rode draad steeds in de gedachtegang terug: het betoog wordt verhelderend met voorbeelden uit de praktijk, met poëzie van uiteenlopende dichters, anekdotes en songteksten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.