Algemene fonetiek

Auteur A.C.M. Rietveld en V.J. van Heuven
Algemene fonetiek

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789046905425
  • ISBN 10 904690542X
  • Druk 4
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Hoe maken mensen spraakklanken, lettergrepen, woorden en zinnen? Wat kan er fout gaan bij het spreken en luisteren, bijvoorbeeld als gevolg van een buitenlands accent of een spraakstoornis? Wat zijn de akoestische eigenschappen van klanken, woorden en zinnen? Welke verschillen in klank, ritme en melodie zijn voor een luisteraar belangrijk, en hoe kunnen we daar achter komen? Hoe kunnen we computers leren spreken en verstaan? Algemene fonetiek geeft antwoord op deze praktische vragen tegen de achtergrond van de systematiek van de menselijke taal. De fonetiek is een multidisciplinair onderzoeksgebied dat raaklijnen heeft met onder meer fysiologie, psychologie, taalwetenschap en informatica. Vooral door de mogelijkheden die de informatica biedt, heeft het vak de laatste jaren een hoge vlucht ... genomen. Het boek is bedoeld voor hbo- en universitaire studenten aan taal- en logopedie opleidingen, maar ook voor (aankomende) docenten, onderzoekers en professionals in moderne talen, logopedie, algemene taalwetenschap, spraaktechnologie en toegepaste taalwetenschap. Wat is er veranderd?De vierde druk van Algemene Fonetiek is geactualiseerd. Zo is er aandacht voor het DIVA-model dat tegenwoordig een belangrijke rol speelt bij de modellering van het proces van spraakproductie. Ook gaat men in op het begrip \'complexiteit van spraakklanken\' en is er aandacht besteed aan argumenten tégen de motortheorie van spraakwaarneming. Ook de laatste relevante resultaten van Blizzard 2013 worden gepresenteerd. Over de auteursA.C.M. Rietveld is emeritus hoogleraar in de Methodologie van Onderzoek op het terrein van de Taal- en Spraakpathologie aan de Faculteit der Letteren van de Radboud Universiteit Nijmegen. V.J. van Heuven is emeritus hoogleraar in de Experimentele Taalkunde, in het bijzonder de Fonetiek, aan de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden en is nu hoogleraar Fonetiek aan de Universiteit van Pannonië in Veszprém (Hongarije).

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.