Vluchtcode vlinder

Auteur Margriet Brandsma
Vluchtcode vlinder

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789054293750
  • ISBN 10 9054293756
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Vluchtcode Vlinder - Hoe de DDR miljarden verdiende aan de verkoop van gevangenen. Een verhaal over liefde, verraad en mensenhandel, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het boek werd op 3 november exclusief overhandigd aan de Duitse ambassadeur Franz Josef Kremp in zijn Residentie in Den Haag en het echtpaar Michael Ogertschnig en Rina Ogertschnig-Zijlstra, hoofdpersonen in het boek Vluchtcode Vlinder van Margriet Brandsma. De volgende avond waren zij gast in RTL Late Night bij gastheer Humberto Tan. Het boek verkoopt zo goed dat de tweede druk is ingezet, Hier volgt het spannende verhaal van het echtpaar op hun weg naar de vrijheid. In 1973 probeert Michael Ogertschnig te vluchten uit de DDR. Zijn Nederlandse verloofde Rina Zijlstra heeft contact gelegd met een mensensmokkelorganisatie die ... de vlucht wil organiseren. Maar Michael wordt verraden. Hij belandt in de gevangenis en komt pas jaren later vrij. Als menselijke handelswaar: West-Duitsland is bereid de DDR te betalen voor zijn vrijheid.Michael was geen uitzondering. Uit veelal humanitaire overwegingen kocht West-Duitsland mensen uit de DDR vrij. De prijs liep op naar ruim 95.000 D-Mark per gevangene. De DDR verdiende miljarden aan deze mensenhandel. Ook vijfentwintig jaar na de val van de Muur hangt nog een geheimzinnige waas over de omstreden Freikauf. Aan de hand van het persoonlijke relaas van Michael en Rina gaat dit boek daarop in. Vluchtcode Vlinder probeert onder meer een antwoord te vinden op de vraag die Michael en Rina bezighoudt sinds de dag van de mislukte vlucht: wie heeft Michael verraden? Margriet Brandsma (St. Pancras, 1957) publiceerde eerder Waar is de muur? - Verhalen over Berlijn (2006) bij uitgeverij Conserve en de biografie Het mirakel Merkel (2012) bij uitgeverij Conserve. Ze werkte meer dan twintig jaar voor het NOS Journaal als politiek en algemeen verslaggever en ook als correspondent in Berlijn. Nu heeft ze haar eigen bedrijf voor tekst- en videoproducties en richt ze zich meer op het schrijven van boeken.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.