Het departement van de Zuiderzee

Auteur Sjef de Laat , Astrid Creutzberg en Kim van der Kraats
Het departement van de Zuiderzee

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789058507426
  • ISBN 10 9058507424
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

In 2011 is het 200 jaar geleden dat de voorloper van de kantonrechter, de zogenoemde vrederechter, begon met rechtspreken. En 2011 is ook het jaar waarin een grote verschuiving van de competentiegrens tussen de sector kanton en de sector handelsrecht van de rechtbanken plaatsvond. De kantonrechters behandelen vanaf 2011 naast alle kwesties over arbeid, huur en consumenten (werken, wonen, winkelen) ook alle zaken tot Euro 25.000,-. In die 200 jaar is er veel kritiek geweest op de kantonrechters. Kritiek die zeker niet onbesproken blijft. Maar er is ook veel vertrouwen in de aanpak van de kantonners. Dit boekje zal worden benut om onze werkzaamheden voor het voetlicht te brengen en een aantal zittingen te beschrijven. Ook zijn interviews met kantonners opgenomen waarin een blik op het recente ... verleden wordt geworpen. Dit boekje over 200 jaar kanton leent zich er daarnaast goed voor om terug te gaan in de geschiedenis en frappante (ook landelijke) kantongebeurtenissen de revue te laten passeren. In 1811, een jaar nadat Napoleon de Nederlanden volledig had ingelijfd en tot onderdeel van het Franse keizerrijk had gemaakt, begonnen de eerste vrederechters aan hun werk. De vrederechter vindt zijn oorsprong in Engeland, anno 1275. Pacificator was toen zijn naam. In dit boekje wordt in vogelvlucht 200 jaar langsgelopen, met een korte blik op de toekomst. Waar gaat het heen met de (kanton)rechtspraak?

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.