De Nederlandse gebarentaal

Auteur T. Schermer
De Nederlandse gebarentaal

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789073460195
  • ISBN 10 9073460190
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Nog niet zo heel lang geleden werd Nederland beschouwd als een land waar maar één taal gebruikt werd: het Nederlands. De laatste jaren is daar echter verandering in gekomen. Deze verandering werd niet alleen veroorzaakt door het gegeven dat vele groepen buitenlandse werknemers zich, elk met hun eigen landstaal, in Nederland vestigden, maar ook door een veranderende instelling van de Nederlanders zelf. Zo wordt tegenwoordig door bijna iedereen het Fries als een taal beschouwd en niet meer als een dialect. Dat het Fries nog steeds niet als officiële tweede taal van Nederland is erkend, verbaast meer mensen wel dan niet. Wat velen echter niet weten, is dat Nederland naast het Fries nog een taal van eigen bodem rijk is: de Nederlandse Gebarentaal. In dit boek, De Nederlandse gebarentaal, wordt ui ...tgebreid aandacht besteed aan deze derde Nederlandse taal. Dove mensen kunnen niet horen. Dat maakt ze echte niet tot doof-stommen ! Dove mensen kunnen spreken en ze kunnen het gesprokene begrijpen door middel van spraakafzien (of liplezen). Spreken en spraakafzien is echte geen sinecure voor iemand die doof is. Iedere horende kan daar een vaag idee van krijgen door eens naar de tv te kijken met het geluid uit of eens een tijd te praten met een koptelefoon op zodat hij noch zijn eigen stem noch die van een ander kan horen. Gesproken talen zijn een ideaal communicatiemiddel voor horenden, maar voor doven geldt dat zeker niet. Mensen zijn echter inventief. Overal ter wereld hebben dove mensen een voor de hand liggende oplossing van hun probleem gevonden: gabarentalen. In Nederland is zo de Nederlandse Gebarentaal ontstaan. Men heeeft lange tijd gedacht dat gebarentalen geen echte talen waren, maar een primitief soort communicatiemiddel of een vorm van pantomime. Onderzoek heeft echter overtuigend aangetoond dat dit een misvatting is en gebartentaalonderzoek is nu een geaccepteerd onderdeel van de taalwetenschap. In dit boek wordt verslag gedaan van de resultaten die onderzoek naar de Nederlandse Gebarentaal heeft opgeleverd. Er wordt niet alleen uitgelegd hoe gebaren in elkaar zitten en gecombineerd kunnen worden tot zinnen, maar er wordt bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan de verschillende dialecten die in de Nederlandse Gebarentaal voorkomen. Het boek is een aanrader voor iedereen die belangstelling heeft voor taal en wel een wat meer wil weten van deze bijzondere vorm van taal: de Nederlandse Gebarentaal.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.