Amerongen, een aenzienlijck vleck

Auteur Leo van Putten
Amerongen, een aenzienlijck vleck

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789075879643
  • ISBN 10 9075879644
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Amerongen staat in de volksmond bekend als 'de parel van de Utrechtse Heuvelrug'. Die kwalificatie dankt het dorp aan de combinatie van het uitzonderlijk natuurschoon, de goed geconserveerde historische dorpskern en -aan de rand daarvan¬ - het fraaie kasteel Amerongen. Een overzicht van de geschiedenis van dit bijzondere dorp werd verrassend genoeg niet eerder geschreven. De auteur koos ervoor dit boek samen te stellen in het ritme van de canon van de Nederlandse geschiedenis: vier onderwerpen binnen tien tijdvakken, in totaal veertig 'vensters'. In deze opzet is de aandacht zo evenwichtig mogelijk verdeeld tussen enerzijds de bewoningsgeschiedenis van het kasteel vanaf de bouw in 1286 tot en met het vertrek in 1984 van gravin Louise van Aldenburg Bentinck, en anderzijds ...de soms stormachtige geschiedenis van het dorp, gelegen op een kruispunt van wegen. Onder meer passeren de revue: vondsten uit de steentijd, de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen; de locatie van Levefanum; de bouw en het interieur van de Sint-Andrieskerk; de slag bij Amerongen in 1585; het optreden van Goert en Goderd Adriaan van Reede; een riviergezicht van de schilder Jan van Goyen; de inval van de Fransen in 1672; de op- en neergang van de voor Amerongen zeer belangrijke tabaksindustrie; de invloed van graaf Goderd van Aldenburg Bentinck; het verblijf van de Duitse keizer op 'het Huis'; de Duitse bezetting; de overname van het kasteel door Stichting Kasteel Amerongen en het opgaan van Amerongen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Een boeiend geheel, geplaatst in de context van nationale- en internationale ontwikkelingen. Leo van Putten (1954), inwoner van Amerongen, is docent geschiedenis aan het Anna van Rijn College in Nieuwegein. Hij publiceerde onder andere over de gouverneurs-generaal van Nederland-Indië en Ceylon, en een kroniek van het dorp Ooltgensplaat en de familie Van Putten.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.