Cholesterol is niet gevaarlijk

Auteur Gabor Lenkei Vertaler Stephanie Buyck
Cholesterol is niet gevaarlijk

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789081738811
  • ISBN 10 908173881X
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Volgens de heersende opvatting is cholesterol een schadelijke stof. Maar de vraagt dringt zich op: is dit gebaseerd op echte wetenschap of slechts een dogmatische misvatting? De afgelopen tientallen jaren zijn wij met zijn allen bang gemaakt voor Cholesterol en de grote gevaren die deze levensbedreigende stof met zich mee zou brengen voor ons hart en onze bloedvaten. Continue worden wij via alle vormen van informatievoorziening gewaarschuwd. De voedingsindustrie, die op de cholesterolangst inspeelt met haar producten zoals margarines, storten met hun talrijke reclames dezelfde boodschap continue over ons uit. En ook farmaceuten varen er wel bij; zij hebben met hun cholesterolverlagers een enorme markt kunnen creëren. Alleen al in Nederland nemen 1,5 miljoen mensen dagelijks cholesterol ... verlagende medicijnen. Maar klopt dit verhaal nu wel? Wat is de wetenschap hierachter? Welke biochemische theorie ligt hieraan ten grondslag en houdt deze wel stand tegenover de werkelijke feiten? Is cholesterol niet juist zeer essentieel voor ons lichaam? Worden de geslachtshormonen niet uit cholesterol gemaakt? Is het ook niet de basis van Vitamine D? Bestaan onze hersenen niet voor een groot deel uit cholesterol? Waarom maakt ons lichaam zelf cholesterol aan? Is dit soms omdat het in elk celmembraan voorkomt? Is cholesterol wel de echte oorzaak van aderverkalking? Waarom slaat cholesterol niet neer in de aders en haarvaten waar het bloed langzaam stroomt en wel in de slagaders waar zeer snelle stroming is? Zijn cholesterolverlagers zoals statines wel echt nodig? Doen deze medicijnen wat ze beloven? En hebben ze geen ongewenste (bij-) werkingen? Wat bepaalt eigenlijk echt de gezondheid van onze bloedvaten? Dr. Gábor Lenkei is op zoek gegaan naar de antwoorden op al deze en nog andere vragen en heeft de waarheid over cholesterol en cholesterolverlagende medicijnen in een nieuw boek blootgelegd.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.