De negentiende eeuw Druk bekeken: collecties en hun publiek in de 19e eeuw

Redacteur Lieske Tibbe en Martin Weiss
De negentiende eeuw Druk bekeken: collecties en hun publiek in de 19e eeuw

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087042301
  • ISBN 10 9087042302
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Wie waren de bezoekers van musea en tentoonstellingen in de negentiende eeuw? Daar is nog weinig over bekend, maar in tot nu toe niet of nauwelijks geraadpleegde (archief)bronnen blijken die bezoekers hun sporen te hebben achtergelaten. In dit themanummer gaan zes auteurs op zoek naar het negentiende-eeuwse museumpubliek. Aan het begin van de eeuw domineren nog de uit de achttiende eeuw stammende kabinetten van naturalia en wetenschappelijke instrumenten, collecties die voornamelijk voor een besloten kring toegankelijk waren. Terwijl geleidelijk deze genootschappelijke verzamelingen uit de belangstelling verdwijnen, bloeide het museum als openbare instelling op. Tevens verschoof de interesse van het publiek van natuurwetenschappen naar beeldende kunsten. Duidelijk is, dat de nieuwe musea druk ... bezocht werden en zeker niet alleen door de elite. Inhoud: Redactioneel LIESKE TIBBE/MARTIN WEISS, Publiek gebruik van Nederlandse verzamelingen in de negentiende eeuw. Inleiding op het thema HIEKE HUISTRA, Weg met Pottenkijkers! Hoe het publiek verdween uit het Leids anatomisch kabinet HUIB J. ZUIDERVAART, Natuurkundige instrumentenkabinetten. De opkomst en ondergang van een cultureel fenomeen ELLINOOR BERGVELT/CLAUDIA HÖRSTER, Kunst en publiek in de Nederlandse rijksmusea voor oude kunst (1800-1896). Een vergelijking met Bennetts Birth of the Museum LIESKE TIBBE, Verheffing, nut, of pret maken? Georganiseerde bezoeken van werklieden aan nijverheidstentoonstellingen in de negentiende eeuw MARTIN WEISS, De gang naar toegankelijkheid. Publiek van Teylers Museum in de negentiende eeuw

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.