Keuzegids Masters 2013

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789087610470
  • ISBN 10 9087610475
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Wie een master wil gaan doen, doet er goed aan om vooraf kritisch te kijken naar de kwaliteit van de opleidingen. Dat lijkt een open deur, maar dat is het niet. Bij de universiteiten kiest nog altijd meer dan tachtig procent van de bachelors voor 'doorstromen' binnen de eigen faculteit. Terwijl de kwaliteitsverschillen vaak groot genoeg zijn om in beweging te komen. De Keuzegids Masters 2013 brengt die verschillen scherper dan ooit in beeld.In sommige vakken bieden bijna alle opleidingen goede tot uitstekende kwaliteit. Dat geldt in diverse exacte disciplines en bij de onderzoeksmasters. Ook daar zijn wel verschillen aan te wijzen, maar de kans op een miskoop is er niet groot. Bovendien bieden de masters in deze disciplines een prima start op de arbeidsmarkt.Maar bij rechten, ... bedrijfskunde, communicatie en kunst & cultuur luistert het allemaal veel nauwer. Hier zijn veel masteropleidingen te vinden waar de lat volgens studenten niet hoog ligt, waar slechts weinig direct contact met docenten is, of waar de voorbereiding op de arbeidsmarkt tekort schiet. En ook dat laatste wordt steeds belangrijker, want in deze vakgebieden is het helemaal niet zo makkelijk meer om werk te vinden.Aan de voorlichting van de opleidingen zelf heb je natuurlijk niet genoeg om een kritische keuze te maken. De Keuzegids wijst je de weg, met kritisch vergelijkende informatie en kwaliteitsoordelen.Wat staat er in de Keuzegids Masters?INHOUD: per vakgebied een overzicht van de beschikbare masters en de verschillen en nuances. Wat is het verschil tussen die ene master in Utrecht en de gelijknamige variant in Groningen? Welke specialisaties of mastertrajecten bieden zij aan?SELECTIE: Wat zijn de toelatingseisen? Moet je als hbo'er een schakelprogramma volgen? Kan iedereen meedoen of moet je op intakegesprek komen? ARBEIDSMARKT: Interessant is die master antropologie zeker, maar hoe zit het met je kansen op de arbeidsmarkt? Wat levert het je op als je aan die master special educational needs begint? En wat ga je eigenlijk verdienen? KWALITEITSOORDELEN: Net als in de bachelorgidsen zetten we in de Keuzegids Masters studentenoordelen en rapporten van experts op een rijtje. Zo zie je eenvoudig aan welke universiteit of hogeschool je de beste toekomst tegemoet gaat. Want de ene master is de andere niet.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.