Boom Masterreeks Soevereiniteit en recht

Redacteur Gelijn Molier en Timo Slootweg
Boom Masterreeks Soevereiniteit en recht

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089740809
  • ISBN 10 9089740805
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Soevereiniteit is een problematisch begrip. Als gevolg van de 'globalisering' en het religieus terrorisme is het nog problematischer geworden. Want: wie of wat is eigenlijk soeverein? Vanouds hebben God, de staat en het individu aanspraak gemaakt op soevereiniteit. Bij wie de soevereiniteit ook berust, telkens blijkt een inherente spanning dit begrip aan te kleven: een almachtige soeverein is een potentiële tirannie, een gebonden soeverein is niet almachtig. De soevereiniteitsparadox luidt dan ook: soevereiniteit is almacht beperkt door het (natuur-, goddelijk of wereldlijk) recht. Het eerste deel van deze bundel bestaat uit bijdragen die betrekking hebben op de drieslag staat, soevereiniteit en recht. Centrale vragen zijn: berust de soevereiniteit bij de lidstaten of de Europese ...Unie? Waar ligt de soevereine beslissingsmacht in een noodtoestand? Gaat de soevereiniteit van de staat vóór bescherming van mensenrechten? Het tweede deel onderzoekt of in dit (inter)nationale spanningsveld nog ruimte resteert voor soevereiniteit van het individu, zowel in civielrechtelijke, alsook in ethisch-religieuze zin. Het boek biedt een staalkaart van begrippen van soevereiniteit. Vanuit verschillende rechtsfilosofische invalshoeken worden telkens aspecten van soevereiniteit nader belicht. Ook worden begrippen van soevereiniteit uiteengezet in relatie tot verschillende rechtsgebieden (staatsrecht, internationaal recht, Europees recht, civiel recht). Dit boek is het resultaat van het (meta)juridisch onderzoek van de afdeling Encyclopedie en Filosofie van het Recht in het kader van het onderzoekprogramma Sociale Cohesie, Multiculturalisme en Globalisering van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Het bevat bijdragen van Paul Cliteur, Andreas Kinneging, Afshin Ellian, Carel Smith, Arie-Jan Kwak, Armin Cuyvers, Hendrik Kaptein, Gelijn Molier en Timo Slootweg.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.