Onderzoek en beleid-reeks WODC Inzicht in de verblijfsduur van tbs-gestelden

Auteur M.H. Nagtegaal , R.P. van der Horst en H.J.M. Schönberger
Onderzoek en beleid-reeks WODC Inzicht in de verblijfsduur van tbs-gestelden

Geen Aanbod Aanwezig

Helaas zijn er momenteel geen tweedehands aanbieders voor dit boek. Kom op een later tijdstip terug.

Product informatie

  • ISBN 9789089744319
  • ISBN 10 9089744312
  • Druk 1
  • Bindwijze Paperback

Samenvatting

Het aantal personen met een maatregel terbeschikkingstelling (tbs) in de forensisch psychiatrische centra (fpc) Nederland is in de afgelopen twintig jaar sterk toegenomen: van 405 tbsgestelden in 1990 naar ruim 2100 tbs-gestelden in 2010. Deze toename wordt veroorzaakt door een toename in het aantal opleggingen van de tbs-maatregel met dwangverpleging, een toename van de verblijfsduur van tbs-gestelden en het achterblijven van de uitstroom van tbs-gestelden naar instellingen met minder intensieve behandeling en beveiliging. Daardoor zijn capaciteitstekorten en wachtlijsten ontstaan. Het onderhavige onderzoek neemt de toename van de verblijfsduur onder de loep. In de periode 1990-2009 wordt voor alle personen met een maatregel tbs met dwangverpleging jaarlijks de intra/transmurale verblijfsduur ... bepaald. Vervolgens wordt gekeken naar mogelijke verklaringen voor de toename van de verblijfsduur. Hierbij is speciaal aandacht voor enkele belangrijke thema's binnen de tbs-sector: beleidsmaatregelen, de risicotaxatie- en risicomanagementpraktijk, de mogelijkheden tot verlof en de manier waarop toezicht en nazorg zijn vormgegeven. De manier waarop ontwikkelingen binnen deze vier thema's mogelijk van invloed zijn geweest op de toename van de verblijfsduur van tbs-gestelden staat daarbij centraal.

Veel gestelde vragen

Hoe werkt Resale.nl?

Je kunt op de website advertentie(s) plaatsen van de boeken die u wilt verkopen. Een potentiële koper neemt dan contact met je op om samen een prijs af te spreken en de transactie verder af te handelen. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige transactie in gedachten en voorkomt dat je slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe kom ik in contact met de verkoper?

Je kunt een reactie versturen door bij de betreffende advertentie van de verkoper op de knop ‘doe een bod’ te drukken. Je kunt nu een bod doen op de advertentie en een persoonlijk bericht toevoegen. Het verstuurde bod brengt je in contact met de verkoper via e-mail.

Wat zijn de kosten voor het verkopen van mijn studieboeken?

Je kunt geheel gratis gebruik maken van de diensten van Resale.nl. Resale.nl haalt zijn inkomsten uit advertenties.

Hoe kan ik een boek kopen?

Resale.nl werkt globaal op de volgende manier:

  1. Zoek via het zoekveld het studieboek dat je wilt kopen.
  2. Uit de zoekresultaten kies je het studieboek waar je geïnteresseerd in bent.
  3. Op de detailpagina van het studieboek kun je een overzicht vinden van de personen die het studieboek verkopen.
  4. Je kunt nu een bod plaatsen door op de button te klikken. Het bod wordt via e-mail aan de verkoper verzonden.
  5. De verkoper van het studieboek neemt contact met je op door een reactie te geven op het bod dat je hebt verzonden. Met de verkoper kun je gezamenlijk een prijs afspreken. Houdt hierbij onze aanbevelingen voor een veilige overdracht in gedachten en voorkom dat u slachtoffer wordt van oplichting.

Hoe weet ik wat ik koop?

Om te achterhalen of wat je koopt ook daadwerkelijk is wat er wordt geadverteerd is het verstandig om bij de verkoper langs te gaan en het aangebodene te bezichtigen. Doe je dit niet, dan loopt je een zeker risico. Onder het kopje ‘Hoe kan ik de kans op misbruik verkleinen’ kun je meer over dit onderwerp vinden.